Fodbold

William Kvist afviser, at ny FCK-træner fortsætter sæsonen ud

Hjalte Bo Nørgaard er udnævnt som ny cheftræner efter Ståle Solbakken, men kun i en midlertidig periode.

Det er spildte kræfter, hvis Hjalte Bo Nørgaard håber på at slette den første del af sin nye titel: Midlertidig cheftræner i FC København.

Ifølge William Kvist, der er en del af bestyrelsen bag FCK og nyudnævnt sportslig leder, så er der nemlig tale om en midlertidig løsning. Og det virker ikke til at være til at ændre.

Er det helt udelukket, hvis I kommer godt fra land, at I fortsætter med denne her konstellation eller i hvert fald med Hjalte Bo Nørregaard som træner sæsonen ud?

- Ja, det er udelukket, siger William Kvist til TV 2 SPORT.

Hvorfor?

- Fordi det regner vi ikke med er det rigtige for klubben. Hjalte skal tilbage til U19-holdet og blive en endnu dygtigere træner, og jeg skal tilbage i bestyrelsen og blive endnu dygtigere til at sidde i bestyrelsen.

Helt samme opfattelse virker Hjalte Bo Nørgaard dog ikke til at have af situationen. Han siger, at han overhovedet ikke har nogen idé om fremtiden i FC København – og derfor vil han ikke udelukke hverken det ene eller andet.

- Vi er i verden, som er rigtig hurtig nogle gange. Her kan man ikke udelukke noget, men det har jeg ikke så stort fokus på. Mit fokus er alt på den næste dag, siger Hjalte Bo Nørgaard, der har spillet adskillige kampe under sin forgænger.

- Ståle har været en inspiration på mange forskellige områder for mig. Jeg havde fire og et halvt gode år under ham som spiller, plus jeg har fået lov til at observere ham som træner. Der er meget, jeg kan bruge, siger Nørgaard til TV 2 SPORT.

Jagten på en afløser begynder nu

Fyringen af Ståle Solbakken blev offentliggjort lørdag formiddag. Ved samme lejlighed blev Hjalte Bo Nørgaard og William Kvist præsenteret som de midlertidige afløsere, mens bestyrelsen i Parken, Sport & Entertainment finder en permanent afløser.

- Det er en proces, der først starter nu. Tiden må vise, hvor meget tid vi skal bruge. Vi skal finde den rigtige, siger bestyrelsesformand Bo Rygaard til TV 2.

Det er endnu ikke besluttet, om FC København fortsætter med en manager, eller om klubben går tilbage til en struktur med en træner og en sportsdirektør.

FC Københavns næste kamp og Hjalte Bo Nørgaards debut som midlertidig cheftræner er søndag 18. oktober mod AaB.