Fodbold

Superliga-spiller får karantæne for homofobiske tilråb

Lyngbys André Riel skal afsone karantæne i fem superligakampe for homofobiske råb mod SønderjyskE-spiller.

Lyngby-spilleren André Riel kommer ikke på banen lige med det samme.

Mandag har Fodboldens Disciplinærinstans tildelt Lyngby-spilleren fem spilledages karantæne for homofobiske råb til en modstander i en superligakamp mod SønderjyskE.

- Der blev i kampens døende minutter tilkendt frispark til udebaneholdet. Lyngbys André Riel anvendte umiddelbart efterfølgende ifølge dommer Jakob Kehlet upassende og fornærmende sprogbrug mod modstanderen ved at råbe: ”Rejs dig op, din fucking homo”, skriver DBU på sin hjemmeside.

- André Riel blev tildelt en udvisning for udtalelserne og råbte efterfølgende på vej ud af banen ifølge dommer Jakob Kehlet: ”Jeg er ligeglad – han ER en fucking homo".

Instansen har behandlet sagen på baggrund af dommerens indberetning, redegørelsen fra Lyngby BK og parternes supplerende bemærkninger.

Lyngby tager afstand til udtalelserne

Lyngby Boldklub har i sin redegørelse bakket op om det røde kort, idet André Riel – ud over at have forbrudt sig mod fodboldens love – også har overtrådt klubbens interne adfærdskodeks.

- Lyngby Boldklub er en klub for alle, uanset hvordan man identificerer sig selv. Vi bakker op om kampen mod homofobi i fodbold, og derfor bakker vi også op om, at der skal falde en skærpet straf. I det her tilfælde er den takseret til tre ekstra spilledages karantæne, hvilket vi tager til efterretning, siger Andreas Byder, der er administrerende direktør i Lyngby Boldklub, til klubbens hjemmeside.

Det er vigtigt for mig at erkende og undskylde mit udråb

André Riel

- Fodboldklubber og fodboldspillere har et særligt ansvar for at være rollemodeller i offentligheden, og vi gør, hvad vi kan for at fremme inklusion og fællesskab ude i vores klubber. Derfor er denne sag naturligvis ærgerlig, men uanset hvor mange etiske regler og adfærdskodekser vi laver, er der jo ingen garantier for, at der ikke kan ske noget i kampens hede. Det er Andrés sag et eksempel på, og det må alle spillere tage til efterretning og lære af.

Har tidligere undskyldt for sin handling

Riel, der er angriber i klubben, lagde ikke skjul på, at han var ked af sin handling. Derfor undskyldte han også efter episoden.

- Det er vigtigt for mig at erkende og undskylde mit udråb - også overfor klubben, klubbens fans, sponsorer, mine holdkammerater, SønderjyskE og alle andre, sagde André Riel til DR Sporten.

- Jeg har intet imod homoseksuelle og støtter sammen med resten af dansk fodbold op om de kampagner og tiltag, der bliver lavet for at støtte homoseksuelles rettigheder.

Fodboldens Disciplinærinstans har tildelt André Riel en tillægsstraf på 52 karantænepoint svarende til tre spilledages karantæne.