Braithwaite fortæller baggrunden for sit ikoniske nummer i Barcelona

For Martin Braithwaite er det meget specielt at være den seneste i rækken til at skulle bære den mytiske trøje med ni-tallet på ryggen i FC Barcelona.

Michael Laudrup, Johan Cruyff, Ronaldo, Samuel Eto'o, Luis Suarez.

Det er bare nogle af de navne i et mildest talt eksklusivt selskab, som danske Martin Braithwaite er røget ind i sin spanske klub, FC Barcelona, der har tildelt ham trøjen med nummer ni på ryggen i denne sæson.

- Når du ser på de spillere, der har båret nummeret før, og historien, som det nummer har i klubben, så er det selvfølgelig helt specielt, fortæller den nye 9'er i FC Barcelona til TV 2 SPORT.

- Jeg er ekstremt stolt over det. Det er prominente navne, men det handler stadig om at skulle forsøge at være sig selv.

Da den danske landsholdsspiller tilbage i februar skiftede fra den mindre spanske klub Leganes til mastodonterne fra FC Barcelona, var der ikke stort ståhej om Braithwaites trøjenummer.

Den nyindkøbte angriber blev præsenteret som holdets nye nummer 19, men efter Luis Suarez denne sommer skiftede til rivalerne fra Atlético Madrid, blev ettallet på ryggen af Braithwaite slettet. 9'eren fik lov til at stå alene.

- Jeg har altid gerne villet spille i nummer ni. At jeg nu skal bære det nummer i Barcelona, er meget specielt, siger danskeren til TV 2 SPORT.

Har ikke selv bedt om ikonisk nummer

Netop Martin Braithwaites nummer har faktisk været et stort tema op til starten på denne sæson.

I flere spanske medier florerede historien om, at danskeren skulle have bedt om at få Messis nummer 10, hvis argentineren gjorde alvor af truslerne om at forlade klubben.

En historie, den danske angriber selv har skudt ned. Og den tidligere Esbjerg-spiller afviser ligeledes overfor TV 2 SPORT, at han selv har bedt om at få trøjen med nummer ni.

- Den er bare blevet givet til mig. Det lægger også endnu mere pres på skuldrene. Du skal fortsætte med at arbejde hårdt.

- Samtidig er det også et stort skulderklap for det hårde arbejde, du allerede har præstereret. Jeg ved, jeg bare skal fortsætte.

Indtil videre har Martin Braithwaite ikke banket mål ind på samlebånd som de fleste af sine forgængere i trøjen med nummer ni i FC Barcelona.

Danskeren har blot scoret et enkelt mål for klubben. Det var vel at mærke som nummer 19.

Til sammenligning er den mest succesfulde 9'er i Barcelonas historie, Luis Suarez, der scorede 195 gange for den catalanske storklub.