Fodbold

- Guardiola har ikke bevist sig uden Messi, siger tidligere Bayern-boss

Den tidligere Bayern München-manager Felix Magath mener, at det er Messi, der skal tilskrives Guardiolas succes, da spanieren var manager i klubben.

Forhenværende Bayern München-manager Felix Magath skyder med skarpt på Josep Guardiola.

Magath mener, at den spanske manager stadig ikke har bevist sit værd uden Lionel Messi, der spillede under Guardiola i 2008-2012 i FC Barcelona.

- Det var Messi, der vandt titlerne. Ikke Guardiola. Uden Messi havde hans spilsystem aldrig fungeret.

- Så havde han allerede vundet Champions League-trofæet med Bayern München eller Manchester City for lang tid siden, lyder det fra Felix Magath til Sport Bild ifølge Goal.

Den tidligere Bayern München-boss henviser til Guardiola og Messis fireårige fælles periode i Barcelona, hvor klubben vandt 14 trofæer i alt. Heriblandt to Champions League-titler.

Josep Guardiola i FC Barcelona

  • 3x Nationale mesterskaber 
  • 2x Champions League
  • 2x Copa del Rey
  • 3x Spansk Super Cup
  • 2x Europæisk Super Cup
  • 2x VM for klubhold

Den succesfulde spanske manager har ikke vundet et Champions League-trofæ, siden han forlod den catalanske storklub i 2012, selvom han har videreført sin ikoniske tiki-taka-spillestil, hvor boldbesiddelse og hurtig boldflytning er en af nøglerne.

I Bayern München måtte han se sit hold blive slået ud i semifinalen tre år i træk fra 2013-2016, og han har stadig til gode at komme videre fra kvartfinalerne med sin nuværende klub Manchester City.

Til gengæld har Guardiola vundet den tyske Bundesliga i alle de tre år, han besatte trænersædet i Bayern, ligesom han har vundet Premier League to gange og har haft stor succes i de engelske pokalturneringer med Manchester-klubben.

- Tiki-taka virker kun, hvis du har spillere til rådighed, som er tekniske overlegne overfor deres modstandere. For tilskuerne er det en kedelig type fodbold at overvære, og et tophold behøver ikke at spille på den måde. Det er en taktik, som ofte ender i forkerte beslutninger, lyder det fra Felix Magath.

Skyder også på Liverpool

Det er ikke kun Guardiola, der må finde sig i kritik fra den åbenmundede Magath.

Også Liverpools manager, Jürgen Klopp, der har vundet Champions League og Premier League med klubben, bliver beskyldt for kun at have succes, fordi han har brugt store summer på transfermarkedet over de seneste år.

Og altså ikke som følge af hans trænerarbejde.

- Hvis ikke Liverpool havde haft pengepungen fremme og købt Allison og Van Dijk, ville hans spilsystem sandsynligvis aldrig kunne fungere, siger Felix Magath.

Premier League er tilbage i weekenden, når femte runde fløjtes i gang.

Guardiola og Manchester City får besøg af Arsenal, mens der er merseyside-derby hos førerholdet Everton, der tager imod Liverpool.