Fodbold

Trods Mourinho-advarsel: Landstræner lover stjerne startplads mod Danmark

Southgate satser på at starte med Harry Kane mod Danmark i Nations League. Mourinho mener ikke, at det er forsvarligt at lade angriberen spille.

En manager og en landstræner går ind på en bar.

Sådan kunne introen stereotypt lyde til en sketch med Tottenham-manager, José Mourinho, og den engelske fodboldlandstræner, Gareth Southgate, som de medvirkende.

Selvom ordlyden er lidt af en kliché, er der faktisk noget helt alvorligt om snakken. Southgate satser nemlig benhårdt på at starte med Harry Kane som den forreste angriber, når Danmark tager vestpå for at møde England i Nations League-gruppespillet onsdag aften. Det skriver The Guardian.

- Han har fået lidt mere selvtillid fra sin indskiftning mod Belgien, og vi regner med at starte med ham på onsdag, lyder det fra den engelske landstræner forud for kampen.

Det siger han på trods af, at Kane blev sendt til en scanning efter landsholdstræningerne i sidste uge, da han mærkede noget i sin lyske.

- Vi har talt med Tottenham om situationen. Han har arbejdet med vores medicinske stab de sidste par dage, og vi sendte ham til en scanning for at være sikre. Men der er kun tale om lidt ømhed i musklerne, hvorfor han ikke startede inde mod Belgien, fortæller Southgate ifølge det britiske medie.

Uenigheden går uger tilbage

Harry Kane er en ombejlet herre og meget vigtig for to hold. Han er Tottenhams absolutte stjerneangriber og anfører for det engelske landshold.

Derfor har Mourinho bedt Southgate om at spare angriberen under landskampspausen, ligesom han er decideret imod landstrænernes planer om at starte med Harry Kane mod Danmark, da han har spillet mange kampe på kort tid. Før kampen mod Belgien, hvor han fik 24 minutters spilletid, havde angriberen spillet 10 kampe på 29 dage i alle turneringer.

I starten af oktober, da Tottenham kvalificerede sig til gruppespillet i Europa League, leverede Mourinho således en opfordring til Southgate om, at hvis han sparede Kane, ville Mourinho forsøge at gøre det samme. Et slags noget-for-noget-princip.

- Hvad jeg kan love min ven Steve Holland (Englands assisterende landstræner, red.) og Gary (Southgate, red.) er, at de ikke skal være misundelige. Hvad angår min ven Gary, kan jeg love, at jeg indtil sæsonens afslutning ikke bruger Harry Kane et eneste minut i en venskabskamp, sagde Tottenham-træneren.

Fra 13. september til og med 4. oktober spillede Tottenham i alt ni kampe. Det svarer til tre kampe om ugen. Efter landskampene i oktober får holdet ikke mindre travlt, hvilket skyldes den komprimerede sæson på grund af coronapandemien.

England-Danmark er den fjerde kamp i Nations Leagues Liga A. Med en sejr kan danskerne bringe sig op på syv point og dermed få pointlighed med England, som er gruppens nuværende førerhold.

Opgøret fløjtes i gang 20:45 på Wembley.