Fodbold

Kjær og Eriksen hyldet på Wembley

Simon Kjær og Christian Eriksen spillede kamp nummer 100, da Danmark slog England 1-0 på Wembley.

Danmarks anden sejr på Wembley var en mindeværdig aften, især for Simon Kjær og Christian Eriksen.

I deres landskamp nummer 100 sørgede Kjær for at holde målet rent, mens Eriksen scorede Danmarks mål i første halvleg af Nations League-kampen.

Dermed skabte hovedpersonerne fundamentet for den gode stemning i omklædningsrummet, inden Kasper Schmeichel tog ordet og ønskede jubilarerne tillykke i en tale, hvor der også var plads til nogle stikpiller.

Det kunne ikke have været et mere fantastisk sted eller et mere fantastisk resultat, indledte Kasper Schmeichel, som du kan se øverst i en video fra DBU TV.

Jeg tror kun, der er otte danskere, der har opnået det. Så det, at I opnår det her sammen, er ret unikt.

Simon, første gang jeg mødte dig, tror jeg, var med U21 i Tyskland. Jeg troede ikke, der fandtes så meget Dolce & Gabbana-tøj. Det gjorde der så åbenbart. Du spillede én kamp med mig, og så var du videre. Og så har du været her lige siden, du debuterede oppe i Sverige. Det har været fantastisk at se din udvikling. Som spiller, som anfører og som leder. Det har været en fornøjelse.

Christian, det er det samme med dig. Der er ikke meget, der kan siges, som ikke er sagt om dig. Du er en fremragende spiller, men det er ærgerligt, du spillede i Tottenham. Sådan er det – nu er du endelig videre.

Det er en fornøjelse at spille sammen med jer. Det er en ære faktisk.

At opnå 100 kampe er noget, tror jeg, alle herinde drømmer om. At gøre det sammen, det er unikt. Kæmpe, kæmpestort tillykke herfra. I er nogle fantastiske spillere, men for mig er det endnu vigtigere, at I er nogle fantastiske mennesker. Det er en fornøjelse at være af sted med jer, så stort tillykke begge to.

Derefter rejste holdkammeraterne sig og klappede anerkendende af jubilarerne. Det stod på i et halvt minut, inden Christian Eriksen takkede sine holdkammerater og ytrede ønske om at spille mange flere landskampe.

Det samme sagde Simon Kjær, inden klapsalverne endnu engang brød ud på Wembley – 37 år efter Danmarks første sejr på det ikoniske fodboldstadion. Dengang endte kampen også 1-0 efter en straffesparkscoring i første halvleg.