Fodbold

Tofts karakterbog: Tre danskere overstrålede resten

Toft giver karakterer. TV 2 SPORT og Scanpix

TV 2 SPORTs fodboldkommentator giver karakterer efter Danmarks 1-0-sejr over England.

Et flot resultat skabt på en organiseret defensiv, et fornuftigt pasningsspil og kørt klogt og nogenlunde kontrolleret hjem, da frustrerede englændere i undertal arbejdede for uafgjort. Og så var det de tre, der har deres navn graveret på landsholdets holdkort, der viste klasse.

Kasper Schmeichel med redningen, Simon Kjær med autoriteten og Christian Eriksen med den særlige udførelse. Dansk fodbolds treklang af vellyd.

Fire kampe, hvor nullet er holdt. En præstation i sig selv. Men at sejre på Wembley løfter helhedsindtrykket for Kasper Hjulmands entré som landstræner. Hareide banede vejen med kollektivet og en tro på at være uovervindelige. Hjulmand har lagt på.

Der skal selvfølgelig glattes nogle rynker. Eksperimentet med Robert Skov som venstre back ser ikke ud til at lykkes. Vi var flere, og jeg indrømmer, der gav Skovs offensiv topkarakter efter Islandskampen. Her var det en falmet Skov - en defensiv katastrofe. Sådan er fodbold - dag og nat.

Men det er et landshold der er grund til at tro på.

Tofts karakterer efter Danmarks 1-0-sejr over England

Karakterskalen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • KASPER SCHMEICHEL

  Kampens spiller

  En klassemålmand kan vinde fodboldkampe. Det kan Kasper Schmeichel. I den grad. Det var Eriksen, der lavede målet, det var keeperen, der holdt det rent. Med noget nær en sublim reaktion på Mason Mounts hovedstød. Vi snakker om en engelsk afslutning fra det lille felt. Han er dedikeret til sine egne præstationer og til landsholdet.

  5
 • DANIEL WASS

  Trak godt med mod det engelske mål en enkelt gang i 2. halvleg, hvor han timede en aflevering fra Mæhle rigtigt, men hovedstødet lige over. Det var en gedigen indsats. 

  3
 • SIMON KJÆR

  Holdt samme niveau som i de seneste landskampe (Belgien og Island). Autoritet - også i sin dirigeren og attitude. "Klasse" kan stadig vedhæftes. Og så er han i en særlig kategori i duelspillet - ikke, Harry Kane? Jubilæum med succes.

  5
 • ANDREAS CHRISTENSEN

  Lavede én fejl i 1. halvleg - missede en timing overfor Harry Kane. Det kostede en advarsel efterfølgende. Ellers sikker i varieret opspil, langt, kort, midt op ad banen eller med sikkerhed til siden. Ærgerligt, at han kun spillede en enkelt halvleg.

  4
 • ROBERT SKOV

  Hvis Skov skal være en god back, skal hans offensive aktioner overstråle hans defensiv. Det gjorde de mod Island, men ikke her. Overløbet tre gange i de første 15 minutter. Englænderne valgte ganske enkelt deres egen højre side af samme grund. Skov fik ros fra TV 2's karaktergiver efter Island-kampen. Nu er der panderynker. Ud i pausen.

  2
 • PIERRE-EMILE HØJBJERG

  Allestedsnærværende - sådan er han indrettet. Og det gik med flest plusser, selvom spillet er med risiko i satsningerne. Dum advarsel. Men hans lederegenskaber vokser.

  4
 • THOMAS DELANEY

  Lyder underligt, men hans timing var ikke som sædvanligt. Blev overspillet en gang i 1. halvleg, og det endte med at være tæt på at skabe en engelsk chance. Kom også lidt sent i for mange aktioner. Hold op, hvor skal han spille i det tyske.

  2
 • CHRISTIAN ERIKSEN

  Eriksen er tilbage. Vi så et fint niveau mod Island, endnu bedre her. Sikkert straffespark. Og kloge dispositioner med den rigtige Eriksen-timing i løb og afleveringer. En afslutning i 1. halvleg, der steg og steg. Det kunne syntes, som om han faldt lidt efter pausen, men det var ham, der tilpassede tempo og fornuft, så danskerne var i kontrol. Han er bare så klog og timet en spiller. Og så serverede han med fart i ben og bold en stor mulighed for Sisto. Jubilæum med succes.

  5
 • YUSSUF POULSEN

  De to første aktioner var opløftende. En flad tværaflevering til Dolberg ved forreste stolpe og noget lignende lidt senere. Men så faldt han ud. Ind som forward, da Dolberg gik ud.

  2
 • KASPER DOLBERG

  Jeg savner stadig hans tyngde omkring det lille felt. Til gengæld godt i presspillet og søgte fint forreste stolpe på et Yussuf Poulsen-indlæg. Skadet og ud efter lidt mere end en halv time.

  3
 • MARTIN BRAITHWAITE

  Han var bedst, når han slap bolden hurtigt. Ikke den store hjælp for Skov i defensiven - englænderne kom meget i den danske venstre side før pausen. Fælles forståelse var en mangelvare i den side. Der kom lidt for få direkte offensive aktioner, men hans flid skal roses. På højrekanten efter pausen.

  2
 • PIONE SISTO

  Han skal i kampform, så har Hjulmand noget levende i offensiven. En, der tør udfordre, men lige mangler lidt i temposkiftet. Og måske også i beslutningerne - skulle have afsluttet selv på Eriksens dybe aflevering med et kvarter igen.

  3
 • JOAKIM MÆHLE

  Ind for Skov ved 2. halvlegs start. Meget påpasselig, men bedre er hans offensiv og hans teknik. Og overblik. Mæhle ser vi fra start næste gang. 

  3
 • MATHIAS 'ZANKA' JØRGENSEN

  Ind fra 2. halvlegs start for Andreas Christensen. Lige så påpasselig i placeringer og på bolden som AC. Så ikke den store ændring, selvom det skal med, at Zanka fik lidt lettere spil mod England i undertal. Men gode alternativer på den plads.

  3
 • KASPER HJULMAND

  Hans base synes sikker. Valgte en forventet startopstilling. Nu skal han tage stilling til eksperimentet Robert Skov som venstre back. Tog konsekvensen i pausen, og virkede sikker i sine ind- og udskiftninger. Hans ideer modelleres langsomt ind. 

  4