Fodbold

Dansker og Cádiz choksejrer over "tamt og energiforladt" Real Madrid

Det undertippede Cádiz-mandskab sikrede sig lørdag aften en 1-0-sejr på udebane over Real Madrid.

Den danske midtbanespiller Jens Jønsson var lørdag aften med til at levere lidt af en sensation i den bedste spanske fodboldrække, La Liga.

Den tidligere AGF-spiller besejrede sammen med sit nye hold, Cádiz, således mægtige Real Madrid med 1-0 på udebane.

Det er første gang nogensinde, at Cádiz på udebane slår Real Madrid. Dermed fortsætter en god sæsonstart for holdet, der sidste sæson rykkede op fra den næstbedste spanske række. Klubben ligger med lørdagens sejr nummer to i La Liga med ti point efter seks kampe.

Det overraskende Real Madrid-nederlag kommer da også som en stor overraskelse.

- Det var energiforladt og helt uden kvalitet. Det var godt nok tamt af Real Madrid, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Keld Bordinggaard efter kampen.

Mads Junker, der også er ekspert hos TV 2 SPORT, var også yderst chokeret over Real Madrids indsats.

- Vi så i dag, at de slet ikke kom op i gear. De fik ikke på noget tidspunkt rettet ind, og de fik ikke gjort noget rigtigt. Det var lidt et sminket lig. De har spillet dårligt i mange kampe, men de har fået resultaterne. Og så kan vi ikke skyde Zidane noget i skoene.

- Men det kan vi godt i dag, fordi de spillede dårligt igen - i øvrigt mod en oprykker, der på mange måder overtrumfede Real Madrid.

Jønsson spillede 86 minutter

Anthony Lozano stod for kampens eneste mål efter godt et kvarters spil. Han blev spillet fri bag Madrid-forsvaret og lobbede den over målmand Thibaut Courtois, der fik en arm på bolden, men ikke kunne forhindre scoringen.

Forhåndsfavoritterne fra Real Madrid pressede på for at få hul på målscoringen, men det lykkedes ikke for alvor at blive farlige.

Jens Jønsson blev skiftet ud efter 86 minutters spil.

Den 27-årige dansker er denne sæson skiftet fra tyrkiske Konyaspor til Cádiz. Han spillede i danske AGF fra 2011 til 2017.

Tidligere lørdag løb Sevilla også ind i en skuffelse, da det blev til et 0-1-nederlag ude mod Granada. Sevilla fik rødt kort i slutningen af første halvleg.

Atlético Madrid vandt 2-0 ude over Celta Vigo på scoringer af Luis Suárez og Yannick Carrasco.

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller Emre Mor blev skiftet ind for Celta med knap en halv time tilbage af opgøret.