Fodbold

Vanskelig opgave løst: FCK siger farvel til back

FCK udlejer Guillermo Varela i resten af sæsonen.  Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

FC København udlejer Guillermo Varela til Dynamo Moskva resten af sæsonen.

Vicemestrene FC København har vundet en tilsyneladende svær kamp uden for banen.

Lørdag er det lykkes klubben at udleje højrebacken Guillermo Varela til russiske Dynamo Moskva for resten af sæsonen. Det oplyser den danske klub på sin hjemmeside.

- Det er i høj grad Frederik Leth, der fortjener kredit for, at den her handel er kommet i stand. Det har ikke været en nem opgave, men han har løst den flot fra et vanskeligt udgangspunkt, hvor mange markeder er lukkede, siger William Kvist, der efter fyringen af manager Ståle Solbakken er blevet sportslig ansvarlig.

William Kvist fortæller også, at FC København har haft for mange spillere til positionen som højre back, siden klubben hentede Peter Ankersen hjem fra Genoa i september. Allerede ved den lejlighed udtalte Ståle Solbakken som daværende manager, at han forventede "en tilpasning på den position inden så længe".

Ud over Ankersen og Varela spiller Karlo Bartolec også højre back.

- Derfor er det logisk for alle parter, at Guillermo får mulighed for at spille et andet sted resten af sæsonen, mens det også giver god økonomisk mening for os, siger William Kvist.

Varela blev hentet til København af Ståle Solbakken i januar 2019 og har siden spillet 53 kampe for klubben.

Solbakken blev fyret den 10. oktober 2020. Begrundelsen var skuffende Superligaresultater i hele 2020. I forbindelse med fyringen blev U19-holdets træner, Hjalte Bo Nørgaard, indsat som midlertidig cheftræner.