Fodbold

- Zlatan kan spille derby med en cigaret i munden, siger klublegende

AC Milan har ikke vundet over rivalerne fra Inter i deres seneste otte indbyrdes opgør i Serie A. Scanpix Denmark

Når det italienske derby mellem Inter Milan og AC Milan fløjtes i gang lørdag, er det med Zlatan og Simon Kjær fra start.

Kampen kan ses fra 17.55 på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT.

Med cirka 80.000 færre tilskuere og flere ukampdygtige coronasmittede spillere bliver lørdagens berømte Milano-derby noget anderledes, end hvad hele verdens fodboldfans normalt er vant til.

Sikkert er det dog, at den 39-årige superstjerne Zlatan Ibrahimović igen er med i AC Milans kamptrup, efter svenskeren testede positiv for den nye coronavirus i slutningen af september.

Stol på mig, når jeg siger, at han kan spille derbyet med en cigaret i munden

Christian Vieri, tidligere Inter og AC Milan-spiller

Det bekræfter klubben på sin hjemmeside.

Han starter på banen og er dermed den mest erfarne spiller på græsset. Det fortæller tidligere spiller Christian Vieri, der ligesom Zlatan har repræsenteret begge klubber sin karriere.

- Zlatans erfaring kan ikke sammenlignes med nogen andres. Han har teknikken, forståelsen for spillet, målnæsen og så gør han sit hold bedre.

- Stol på mig, når jeg siger, at han kan spille derbyet med en cigaret i munden, siger Vieri til italienske Gazzetta dello Sport ifølge SVT Sport.

Zlatan har i alt spillet 10 italienske derbyer - fem for Inter og fem for AC Milan. Han har trukket sig sejrrigt ud af seks af dem og tabt de resterende fire.

Svenskeren har nettet 55 gange for Inter, mens han indtil videre har lavet 50 mål for AC Milan fordelt på de to omgange, han har repræsenteret klubben. Først i 2010-2012.

Sidste gang de to Milano-klubber stod overfor hinanden i Serie A, var i februar, hvor angriberen pandede bolden i mål til 2-0. Inter formåede dog at vende det hele på hovedet med fire scoringer i rap til slutresultatet 4-2.

Zlatan Ibrahimovic jubler efter sin 2-0-scoring mod Inter tilbage i februar.

Danske klub 100-spillere kan komme i aktion

Hvis man tænder for kampen for at overvære danske spillere, så frygt ej.

Simon Kjær, der er fast mand i det centrale forsvar for de røde- og sortstribede, er med fra start, ligesom vi nok også får Christian Eriksen at se fordele bolde på den offensive midtbane. Han starter dog ude.

Selvom det kun er blevet til 74 aktive spilminutter i Inter for landsholdets nummer 10, har manager Antonio Conte forsikret danskeren mere spilletid i den kommende periode.

I onsdagens Nations League-opgør mod England fyldte Christian Eriksen og Simon Kjær begge 100 - altså i antal spillede landskampe. En milepæl begge danskere med rette kan være stolte af.

Der er således masser af dansk og ikke mindst svensk erfaring til stede, når de to italienske storklubber brager sammen.

Decimerede trupper

Begge klubber har hjemmebane på San Siro. Og aftenens hjemmehold, AC Milan, er uden angriberen Ante Rebic og forsvarsspilleren Mateo Musacchio, der begge sidder ude med skader.

Derudover er angriberen Leo Duarte og forsvarspilleren Matteo Gabbia ikke med, da begge spillere har testet positiv for den nye coronavirus.

Det samme har en mildest talt lang række spillere hos Inter, der ikke har Radja Nainggolan, Milan Skriniar, Roberto Gagliardini, Alessandro Bastoni, Andrei Radu og Ashley Young til rådighed på grund af smitte.

Den italienske avis Gazzetta dello Sport forudser således følgende startopstillinger til lørdagens opgør.

Nuværende form

AC Milan har ikke vundet over sine blå- og sortstribede fætre i de seneste otte indbyrdes opgør i Serie A. Seneste sejr daterer tilbage til 2015/2016-sæsonen, da AC Milan vandt med 3-0.

Ellers har de kun formået at slå Inter i den italienske pokalturnering, Coppa Italia, efter forlænget spilletid i 2017/2018-sæsonen.

Begge klubber har fået en flot start på den italienske Serie A. AC Milan har endnu til gode at indkassere en scoring med tre sejre efter tre kampe. De ligger nummer to tabellen med Atalanta over sig.

Inter Milan kommer fra et uafgjort resultat mod Lazio, men har scoret 10 mål i alt og ligger i skrivende stund nummer fem.

I alt har de to hold mødt hinanden 225 gange, siden man begyndte at føre statistikken. 82 sejre til Inter og 76 sejre til AC Milan.

Angriberne Romelu Lukaku (th) og Lautaro Martinez (tv) har lavet seks mål til sammen i den indeværende Serie A-sæson.