Fodbold

Historisk nedtur for Real Madrid og Barcelona

Både Real Madrid og Barcelona tabte for kun anden gang på 20 år uden at score et mål i samme runde.

Sjette runde i LaLiga skal hurtigst muligt i glemmebogen for de to spanske mastodonter Real Madrid og FC Barcelona.

Begge klubber havde en rædderlig dag på kontoret. Først tabte Real Madrid på Santiago Bernabeu med 1-0 til oprykkeren Cádiz, hvorefter Barcelona måtte se sig besejret med samme cifre af Getafe.

Ét mål indkasseret. Nul scoret. Det lyder ikke af meget, men faktisk er det historisk.

Ifølge statistikvirksomheden Gracenote er det kun anden gang på 20 år, at både Real Madrid og Barcelona taber i samme runde uden at score et mål. Det er desuden første gang i 41 kampe, Real Madrid taber på hjemmebane til en oprykker. 1 af de 40 foregående kampe endte uafgjort, resten endte med en sejr til Real Madrid.

Spanske medier revser begge klubber

Resultaterne går ikke de spanske mediers næser forbi.

"Impotent", "panik" og "joke" er bare nogle af de ord, aviserne bruger om klubbernes præstationer. Nedenfor følger en oversigt over udvalgte overskrifter, der pryder medierne søndag.

AS: Et impotent stød af Barcelona

- Getafe sejrede mod et impotent Barca-mandskab, som missede muligheden for at bringe sig foran Real Madrid i tabellen. En barnefejl af De Jong som lavede et straffespark, som Barcelona aldrig kom tilbage fra.

Mundo Deportivo: 0-1: Real Madrid var en joke mod Cádiz

- Real Madrid tabte fortjent til Cádiz. En skamfuld præstation af Zidanes mænd.

Marca: Det her Barca-hold spiller med bleer

- Barcelona gik i Getafes fælder, og Koeman led sit første liganederlag i spidsen for klubben.

El País: Cádiz gør det pinligt for Real Madrid

- Et forfærdeligt dårligt Real Madrid-hold, der ikke spillede fodbold.

Danskere i aktion

Den danske landsholdsspiller Martin Braithwaite fik 10 minutter på banen for Barcelona. Han startede på bænken og blev først skiftet ind mod slutningen, da den catalanske storklub allerede var på vej mod nederlaget.

En anden dansk mand i form af midtbanespilleren Jens Jønsson var med fra start for Cádiz. Han blev skiftet ud, da der var fire minutter tilbage.

Barcelonas nederlag betyder, at holdet nu ligger på niendepladsen med syv point efter fire kampe. Getafe rykker op på tredjepladsen med ti point efter fem kampe, mens Cádiz - også med ti point - ligger nummer to med ti point efter seks kampe.

På trods af nederlaget topper Real Madrid La Liga med en bedre målscorer.