Fodbold

- Han er i sandheden en af fodboldhverdagens sande helte

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker ser nærmere på ugen, der er gået i LaLiga.

Sidste uges højdepunkt(er)

Eventyrerne fra Cadiz

Oprykkerne fra Andalucien leverede en af århundredets største overraskelser i LaLiga, da de lørdag aften satte Real Madrid fuldstændig til vægs.

Umiddelbart virkede det som en uoverkommelig opgave for de gulblusede, og et kig i statistikkerne gav dem hellere ikke meget selvtillid på forhånd. Af de seneste 40 hjemmekampe mod en oprykker, havde Real Madrid vundet de 39 og spillet den sidste uafgjort.

Alligevel var det udeholdet der tog dirigentstokken fra starten af opgøret, og kun en heroisk redning på stregen fra Ramos sørgede for, at Cadiz ikke kom i front med det samme.

Gameplanen var klar fra Alvaro Cervera, der sendte sit mandskab på banen med to snorlige fire-kæder i forsvaret og på midtbanen, og fremme beskæftigede Lozano og rutinerede Negredo det uoplagte Madrid-forsvar.

En modig, men også klog plan fra Cervera, da de derved kunne fastholde presset på Varane og Ramos, og samtidig lukrerer på den plads som Sergio Ramos altid efterlader i sit forsvarsspil.

I hjertet af den vellykket mission stod Jens Jønsson, der på vanlig maner spillede en (fremragende) kamp i holdets tjeneste.

Den rolige århusianer er i sandhed en af fodboldhverdagens sande helte, og sejren over Real Madrid vil - formentlig- være den flotteste skalp han kan fremvise, når karrieren går på hæld om mange år. Og det må siges at være en ganske fin en af slagsen.

Vasquez og Asensio brugte en halvleg hver på at dyste om prisen som 'Kampens mest anonyme spiller'

mads Junker

Sidste uges skuffelse

Real Madrid

Så gik den ikke længere for sidste sæsons mesterhold.

En del svingende præstationer fra starten af sæsonen blev lørdag aften fulgt op af et sensationelt hjemmebanenederlag til Cadiz. Stort set intet fungerede for Zidanes mandskab, hvor etablerede navne som Ramos, Modric, Marcelo, Varane og Benzema begik fejl, som man oftest ser på ungdomsniveau.

Udover de mange spillemæssige fejl var det også et hjemmehold, der virkede trætte såvel fysisk som mentalt.

Et enkelt nederlag, det første i syv måneder, er som sådan ikke en katastrofe for mesterholdet, men de spillemæssige udfordringer har været tydelige i en rum tid, og særligt den ufarlige offensiv må give Zidane grund til bekymring.

Benzema mangler støtte på den forreste del af banen, og det kommer hverken fra midtbanen eller kanterne. Vinicius havde igen flere muligheder, der blev misbrugt. Lucas Vasquez og Asensio brugte en halvleg hver på at dyste om prisen som 'Kampens mest anonyme spiller', og Isco fik på ingen måde viste sin fine teknik og kreative evner.

Real Madrid fik sig et gevaldigt og - nødvendigt - wake-up call inden El Clasico næste uge.

En tidlig scoring sikrede Cadiz sejren, da de overraskende vandt ude mod Real Madrid Video: TV 2 SPORT

Sidste uges oversete

Tophold i knæ

Barcelona og Real Madrid tabte for blot anden gang på 20 år uden at score i samme runde.

En historisk runde blev det altså til i negativ forstand for storklubberne i Spanien. Og mens Real Madrid blamerede sig på hjemmebane, blev Barcelona skubbet, sparket og kastet ud af Getafes Coliseum blot 26 kilometer derfra senere på aftenen.

Som altid formåede Bordalas’ mandskab at gøre kampen til et uskønt og hårdt spillet opgør. Sæsonens komet, Ansu Fati, virkede decideret skræmt, da han kom på banen i det direkte opgør med Nyom, og generelt har vi nu set to optrædener fra Koemans mandskab, der giver grund til bekymring.

Når modstanderne står kompakt og gør kampene til en fysisk duel, så er catalanerne i den grad udfordret. Og så har jeg ikke engang taget fat på Griezmann og hans ringe præstationer endnu.

Hvad skal vi glæde os til i den kommende uge?

Julen falder tidligt i år

Lørdag er der præcis to måneder til årets største aften, men vi får alligevel lov at tage forskud på glæderne, når vi åbner op for den smukke pakke, som El Clasico er.

De to titelaspiranter skal forsøge at give os en oplevelse, som LaLiga-seerne har hungret efter i nogle uger efterhånden, for vi må være ærlige at sige, at det lige nu ikke er netmaskerne, der blafrer allermest i det spanske.

Derimod er solide defensive præstationer fra mange af holdene - primært dem med fokus på overlevelse i ligaen i højsædet, og det lykkes de godt med. De “store” hold har haft svært ved at løsninger på de udfordringer i starten af sæsonen, og derfor bliver det også ekstra fedt at se ligaens to giganter byder hinanden op til dans.

En straffescoring sikrer Getafe tre point i mødet med Barcelona Video: TV 2 SPORT

Hvad mangler vi svar på i den kommende uge?

Magtbalancen i vater?

Hele weekenden står i El Clasicos tegn, og selvom La Liga tabellen er et noget forstyrrende syn for tiden, da der er stor forskel på antallet af spillet kampe, skeler vi stadig primært til FC Barcelona og Real Madrid. Førstnævnte er tre point efter mesterholdet, men har spillet en kamp færre, så de kan bringe balance i regnskabet med en sejr lørdag eftermiddag.

Omvendt kan Real Madrid sætte gang i lidt af en krisesnak hos Koeman og co., der ellers startede sæsonen så stærkt, men lige nu viser masser af svaghedstegn inde på grønsværen.

Og som sidste vigtige fodnote, får vi også en indikation af, hvem der kan ende med det bedste indbyrdes regnskab mellem de to klubber.

Noget der i sidste ende kan have en afgørende indvirkning på mesterskabskampen.