Fodbold

Italienere har fokus på FCM-kreatør før midtjysk CL-debut

Atalanta har forberedt sig ekstra meget på FC Midtjyllands hjemvendte profil Pione Sisto forud for Champions League-kampen i Herning.

Onsdag kommer Champions League-hymnen til at blæse ud af stadionhøjtalerne på MCH-Arena i Herning, når FC Midtjylland byder italienske Atalanta op til dans i klubbens første Champions League-gruppekamp.

Gæsterne vil gå ydmygt til opgaven. Atalantas cheftræner, Gian Piero Gasperini, har ikke intentioner om at undervurdere klubben fra heden, hvor de særligt har forberedt sig på én bestemt spiller.

- Vi har fokuseret på FC Midtjyllands offensive spillere - herunder Pione Sisto, som vi ved, er en farlig herre.

- Vores mål er at begrænse deres styrker, så vidt det er muligt, fortæller den italienske cheftræner til TV 2 SPORT på tirsdagens pressemøde i Herning.

Den midtjyske klub har spillet fem kampe i Superligaen, hvor det er blevet til to scoringer og et oplæg for Pione Sisto, der kom til tilbage til Danmark efter et udlandseventyr i spanske Celta Vigo.

FC Midtjylland har et moderne og aggressivt hold

Gian Piero Gasperini, cheftræner i Atalanta

Desuden vandt FC Midtjylland Superligaen suverænt i den forgangne sæson med 14 point foran FC København på andenpladsen, ligesom de scorede flest mål og indkasserede færrest.

Noget som Gian Piero Gasperini også har bidt mærke i.

- Man må aldrig undervurdere nogen hold i Champions League, for det er hold, der har vundet deres ligaer.

- FC Midtjylland har et moderne og aggressivt hold, der presser meget med alle deres spillere, og vi må altså ikke glemme, at de er danske mestre, lyder det.

FC Midtjyllands Pione Sisto jubler efter en frisparksperle mod mod OB.

Atalanta kommer til Herning med suveræne tal

Det er ikke hvem som helst, FC Midtjylland skal op imod.

Atalanta blev i sidste sæson nummer tre i Serie A, hvor de formåede at score 98 mål i 38 turneringskampe.

I den forgange Champions League-sæson nåede mandskabet fra Bergamo hele vejen til kvartfinalen, hvor de blev slået ud af franske Paris Saint-Germain.

I skrivende stund ligger de på en tredjeplads i ligaen med en målscore på 14-4, tre sejre og et nederlag.

Mødet med et dansk hold er ikke et nyt bekendtskab for Atalanta.

I august 2018 spillede italienerne således mod FC København i den afgørende playoffrunde om at komme med i Europa League-gruppespillet. Her avancerede FCK sig til gruppespillet efter en straffesparkskonkurrence.