Fodbold

- Det er vanvittigt at tale om fyring, siger ekspert om presset Zidane

De spanske medier mener, at lørdagens El Clasico er en skæbnekamp for Real Madrids træner Zinedine Zidane. Gabriel Bouys / Ritzau Scanpix

De spanske medier taler om en skæbnekamp for Real Madrid-træneren. Men TV 2 SPORTs ekspert maner til besindighed.

Se El Clásico på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY

Et kig rundt i de spanske medier forud for lørdagens El Clasico efterlader ingen tvivl. Real Madrids træner Zinedine Zidane står overfor en skæbnekamp på Camp Nou.

Det er to yderst blodfattige præstationer i nederlagene til Cadiz i seneste spillerunde og i onsdagens Champions League-opgør mod Shakhtar Donetsk, der har fået stolen til at vakle under franskmanden. I hvert fald når det kommer til de spanske medier, der mener Real Madrid-legenden Raul står klar i kulissen.

Men TV 2 SPORTs fodboldekspert Andreas Laudrup mener, den retorik er helt hen i vejret.

- Først og fremmest, så synes jeg det er vanvittigt at snakke om en fyring af en træner, der har vundet mesterskabet sidste sæson, og som har vundet, det han har gjort, siger Andreas Laudrup om skriverierne i den spanske presse.

- Jeg kan godt forstå, der er pres på en træner i Madrid eller Barcelona for den sags skyld, men jeg har svært ved at se, hvad en anden træner skal kunne gå ind og gøre ved det her hold. Jeg synes man må give Zidane en del længere snor end bare den her kamp lørdag.

Til eksamen. Overskriften fra sportsavisen AS henviser til Real Madrids træner Zinedine Zidane.

Men selvom han ikke er enig i konklusionen, så er Andreas Laudrup på linje med, at der er en hel del, der halter hos hovedstadsklubben. Og det handler især om den måde, som Real Madrid kommer ud til kampene på.

- Hvis de i de næste fire kampe kommer ud med samme udtryk, de spiller langsomt og ideforladt, så skal man selvfølgelig kigge på, hvad gør træneren ved det.

- Men man er samtidig også nødt til at huske på den situation, de er i – vi befinder os midt i en corona-tid, man har ikke fået hentet de indkøb, som man måske gerne ville. Man har ikke fået forbedret truppen.

Tror på tændte spillere

Én ting er kampe mod Cadiz og Shakhtar. Noget helt, helt andet er kampene mod Barcelona. Og derfor regner Andreas Laudrup ikke med, det bliver den samme udgave af Real Madrid på Camp Nou, som man har set af holdet i de to seneste kampe med to nederlag til følge.

- Det er El Clasico og spillerne kommer til at være tændte hele vejen rundt, og jeg tror også, de kommer ud i det pres, som Zidane gerne vil have. Men det er klart kampen efterfølgende, hvis de falder tilbage på samme niveau, så skal man jo analysere lidt på det.

Men uanset hvordan man vender og drejer det, så er der ingen tvivl om, at de to Madrid-nederlag har vendt situationen mellem de to rivaler lidt på hovedet.

For hvor det før sæsonen var FC Barcelona, der væltede sig i uro - både på ledelsesgangene og i truppen med en stjerne i Lionel Messi, der ville væk fra den katalanske storklub, så er situationen nu en anden.

- Jeg synes de her to seneste kampe for Madrids vedkommende har gjort, at Barcelona står med bedre kort på hånden op til El Clasico – både spillemæssigt, men også, som klubben, hvor der ikke er uro lige nu, mener Laudrup.

- Nu har Madrid taget uroen igen i forhold til om træneren skal fyres, og der falder alt det her med Barcelona lidt i baggrunden.

Katastrofalt nederlag

Og tilbage står fakta. Et nederlag til Real Madrid vil i den grad få alarmklokkerne til at ringe. Eller som Andreas Laudrup formulerer det:

- Tre nederlag på stribe til Real Madrid, det vil være en katastrofe for deres selvforståelse.

Det er anden gang, at Zinedine Zidane har trænerposten hos Real Madrid, hvor han også selv spillede igennem fem sæsoner. Første gang var fra 2016, hvor han tog over efter Rafael Benitez, og blev på posten indtil maj 2018. Her trak han sig tilbage efter madrilenerne havde vundet Champions League.

Hans nuværende periode begyndte i marts 2019, hvor han tog over efter den fyrede Santiago Solari.