Fodbold

Profil langer kraftigt ud efter "ulogisk" Barcelona-ledelse

Gerard Piqué er utilfreds med præsident Josep Maria Bartomeu. Særligt håndtering af sagen om Lionel Messis mulige afsked med klubben vækker harme.

Se FC Barcelona mod Real Madrid på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY lørdag klokken 16:00.

- Vi rørte skyerne med vores tre titler i 2015. Derfra er klubben faldet i stedet for at vokse.

Ordene kommer fra Gerard Pique i et større interview med den spanske avis La Vanguardia forud for lørdagens brag mod Real Madrid

El Clásico er dog langt fra det, der fylder mest i snakken med Cataloniens største avis. I stedet er det FC Barcelonas nuværende situation, der er i fokus.

En krisesnak, om du vil. Og den åbenmundede forsvarsspiller sender flere stikpiller i retning af ledelsen med præsident Josep Maria Bartomeu i spidsen, når der bliver spurgt til, hvad der er gået galt i den stolte fodboldklub.

- Vi ved jo ikke, hvad der ville være sket, men for mig var det ikke logisk at fyre træneren, efter han har vundet ligaen to gange og førte rækken, siger Gerard Piqué om fyringen af Ernesto Valverde tilbage i begyndelsen af året.

- Som projekt virker det ikke særligt sammenhængende for mig.

Efter Ernesto Valverde kom den forholdsvis uprøvede Quique Setién ind. Han fik dog bare til syv måneder i spidsen for FC Barcelona, der sluttede sidste sæson uden titler for første gang siden 2007 og med et historisk nederlag på 8-2 til Bayern München i Champions League.

Venter spændt på mistillidsvotum mod præsidenten

Spoler vi frem til dags dato, så er utilfredsheden med retningen for klubben synlig som aldrig før.

20.000 Barcelona-medlemmer har underskrevet en mistillidserklæring til den historisk upopulære præsident Bartomeu, der nu står overfor en skæbnesvanger afstemning i november, der kan smide ham på porten og ud af klubben.

- Det viser, at klubben er mere levende end nogensinde før. 20.000 underskrifter i den nuværende situation med corona er vanvittigt, fortæller Piqué til La Vanguardia.

- At så mange folk har underskrevet det her i en tid, hvor du ikke kan demonstrere viser, at den her klub ikke sover.

Forsvarsspilleren og vicekaptajnen i klubben fortæller ligeledes, at han har tænkt sig at stemme til mistillidsafstemningen i november.

- Jeg vil bruge min ret til at stemme, men det forbliver fortroligt, hvad jeg stemmer, forklarer Piqué ifølge den spanske avis med et grin.

Messi burde selv kunne bestemme

Det er de færreste, der er i tvivl om, at den 33-årige Barcelona-profil vil stemme for at få afsat Josep Maria Bartomeu så hurtigt som muligt.

Særligt når man læser, hvad den tidligere Manchester United-spiller mener, om den behandling holdkammeraten Lionel Messi har fået i løbet af sommeren.

- Jeg ville have ageret anderledes som præsident, siger Piqué med henvisning til Batomeus valg om at nægte argentineren at forlade klubben på trods af et brændende ønske om at prøve noget nyt.

- Leo har gjort mere end rigeligt til, at han selv skal have lov til at træffe sit valg om, hvorvidt han skal blive eller væk.

Som bekendt fik Lionel Messi ikke sin vilje. I stedet er han nu sammen med resten af Barcelona-holdet i gang med endnu en sæson.

En sæson, der lørdag byder på et møde på Camp Nou mod ærkerivalerne fra Real Madrid.