Fodbold

Conte irriteret over Eriksen-spørgsmål: - Det er ikke fair

Antonio Conte er træt af hele tiden at skulle forholde sig til, om Christian Eriksen passer ind hos Inter.

2-0, tre point og videre.

Sådan ville Inter-træner Antonio Conte have ønsket, at journalisterne til holdets pressemøde havde anskuet tingene efter lørdagens sejr over Genoa. Men hans håb blev gjort til skamme. Igen.

En journalists håndsoprækning og efterfølgende spørgsmål gjorde den karismatiske træner tydeligt irriteret. Journalisten ville høre, hvordan Eriksen passede ind på holdet.

- Jeg synes, I er for fokuserede på Eriksen-spørgsmålet. I har spurgt til ham siden januar. Han er en del af holdet som alle andre, han spiller, hvis han fortjener det, og spiller ikke, hvis han ikke gør, sagde Inter-træneren på pressemødet umiddelbart efter kampen.

- I ser Christians egenskaber, jeg prøver at få det bedste ud af ham. Men jeg kan ikke lide, at I hele tiden prøver at få mig til at tale dårligt om Eriksen snarere end at rose andre.

Eriksen skal øge intensiteten

For anden kamp i streg viste Conte sin danske midtbanespiller tillid og havde ham med i startopstillingen.

Her kunne han se Eriksen og Inter-spillerne sætte sig på kampen, mens målene udeblev. Derfor skulle der ske noget i 58. minut. Eriksen og Ivan Perisic blev taget ud til fordel for Nicolo Barella og Achraf Hakimi.

- Han (Christian Eriksen, red.) er med os. Det er ikke et problem. Det er uundgåeligt, at vi er nødt til at finde den rigtige måde at få det bedste ud af ham på. Til tider fungerer det, andre gange gør det ikke.

- Vi er nødt til at arbejde med ham og få ham til at øge intensiteten. Han prøver, han giver alt, men vi kan ikke fortsætte med at analysere og understrege, hvordan Inter spiller, når Eriksen er på eller uden for banen, og ændringerne, når han udskiftes. Det er ikke fair, siger Conte.

Fem minutter efter udskiftningen bragte Romelu Lukaku Inter foran efter oplæg fra indskiftede Nicolo Barella.

Med 2-0-sejren er Inter nummer tre efter fem spillede kampe. Christian Eriksen har været en del af startopstillingen to gange i denne Serie A-sæson.