Fodbold

Sender stor kærlighedserklæring til Thorup: - Vi savner alt ved ham

Jess Thorup vender tilbage til sin gamle hjemmebane, når Genk gæster Gent. Hans tidligere forsvarsspiller fortæller, at danskeren er savnet i klubben.

Når KAA Gent tager imod KRC Genk i den bedste belgiske fodboldliga mandag aften, kommer begge mandskaber fra et nederlag i deres seneste ligakamp.

Men for manager i Genk, Jess Thorup, byder kampen også på et gensyn med hans tidligere klub, Gent, som i august fyrede ham fra managerposten.

Thorups forhenværende forsvarsgeneral Michael Ngadeu ser frem til at møde sin tidligere cheftræner, selvom han nu skal forsøge at gøre det onde ved ham.

- Det bliver en fornøjelse at se ham igen. Vi kender Jess’ kvaliteter som træner, og vi kender hans spillestil. Desuden kender han også os alle godt. Det vil være svært, men vi vil gøre alt, hvad vi kan for at vinde, siger den 29-årige forsvarsklippe ifølge den belgiske avis Het Laatste Nieuws.

Og Michael Ngadeu taler på vegne af hele holdet, når han siger, at Thorup er savnet af Gent-truppen.

- Helt ærligt, så savner ​​vi ham. Vi savner de beskeder, han gav os. Vi savner hans måde at spille fodbold på. Vi savner alt ved ham. Men det er fortiden. Det er fodbold. Trænere rejser, og andre kommer, lyder det.

Gents Michael Ngadeu (tv.) i aktion i tredje runde af kvalifikationen til Champions League mod Rapid Wien i september.

Gent har bøvlet med managerposten

Efter fyringen af Jess Thorup indsatte Gent den rumænske træner Laszlo Boloni som ny manager for klubben.

Efter blot en måned måtte han dog overgive trænersædet til Wim De Decker, da Laszlo Boloni fik en forfærdelig start.

Wim De Decker har vundet 3 ud af Gents 9 kampe i ligaen, tabt 6 og har fået klubben op på en 13. plads.

En lille måned efter Thorup blev fyret i Gent, sikrede han sig jobbet som cheftræner hos konkurrenterne fra Genk. Her er det indtil videre blevet til 13 point med 3 sejre, 4 uafgjorte og 2 nederlag, inden mandagens rivalopgør venter.