Fodbold

Stort statement at vrage stjerne, men krisen og fyringen kom tættere på i Barca

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker ser nærmere på ugen, der er gået i LaLiga.

Sidste uges højdepunkt(er)

El Clásico

Mange linjer handlede om El Clásico i sidste uges klumme og med rette. For det er verdens største klubkamp, der løb af stablen lørdag eftermiddag, og igen skuffede de to mandskaber os ikke.

De lokale drømmere er begyndt at ane et sensationelt spansk mesterskab for enden af regnbuen

Mads Junker om Real Sociedads overraskende førsteplads i LaLiga

Måske skydes det de uvante, små forventninger til kampens sportslige oplevelse, men efter 90 minutters hæsblæsende fodbold sad vi tilbage med en tilfredsstillelse som tv-seer. Vi havde, igen, bevidnet et målrigt El Clásico med masser af spektakulære sidehistorier. Og for en stund, i bare to små timer, handlede hverdagen ikke om pandemi, restriktioner og smittetal, men derimod om Messi mod Ramos, Catalonien mod Madrid og alle de andre prædikater, der kan påklistres som undertitel på fodboldens største arvefjendeopgør.

Den største og mest afgørende hændelse var selvfølgelig det tildelte VAR-straffe til Real Madrid. Ramos udnyttede på ny chancen fra pletten. Og det var i en periode af kampen, hvor FC Barcelona havde tvunget Real Madrid i knæ. Det var et diskutabelt og måske tyndt dømt straffespark, men FC Barcelonas store fanskare må være utrolig skuffede over Lenglets behov for at bytte trøje med Sergio Ramos inden slutfløjtet. Det kostede i sidste ende hans hold et unødvendigt nederlag.

Af positiver elementer for hjemmeholdet skal det dog nævnes, at Messi, for første gang i sæsonen, lignede den bedste udgave af sig selv, og Ansu Fati imponerede atter engang med sin udfordrende og målrettede spillestil.

At Griezmann og Sergi Roberto var vraget til startopstillingen, var et stort statement fra Koeman, men det gav FC Barcelona et bedre tempo i spillet, at den franske milliarddødvægt ikke var på banen, mens de unge Pedri og Dest i stedet var valgt fra start.

Vi havde håbet at se de to topklubber give os kamp til historiebøgerne efter flere skuffende præstationer fra begge mandskaber. Heldigvis leverede de en flot buket af drama, mål, advarsler, taktiske finesser og tekniske lækkerier, og vi glæder os allerede til anden del i april!

Federico Valverde, Sergio Ramos og Luka Modric sikrede sejren for Real Madrid mod FC Barcelona, der kun formåede at score en enkelt Video: TV 2 SPORT

Sidste uges skuffelse

Sevilla

Sidste sæsons Europa League-vindere har fået grus i maskineriet efter en ellers solid start på sæsonen.

Konklusionen på Lopeteguis mandskabs sidste sæson var, at de var umådeligt svære at score imod, mens de havde problemer med at få offensiven til at fungere, og derfor endte de i mange tætte og intense opgør. Og selvom kalenderen viser os, at en ny sæson er sparket i gang, så er der absolut ingen forandring at spore i Sevillas udtryk efter deres første fem kampe.

Det kan hurtig trække op til fyringsrygter for Koeman, hvis ikke Barcelona får point med hjem fra Torino

Mads Junker om Barcas CL-kamp i midtugen mod Juventus

De har stadig svært ved at dominere kampe mod “mindre” modstandere, og deres talisman og topscorer fra den forgange sæson, Lucas Ocampos, har været en skygge af den spiller, der afgjorde kamp på kamp for de andalusiske giganter.

To snævre nederlag til Granada og Eibar har sendt Sevilla i frit fald ned igennem tabellen, men det er primært måden, de opgør er tabt på, der er bekymrende for Julien Lopetegui. Uden Koundé i midterforsvaret er der pludselig kommet revne i den solide betondefensiv, og med en ufarlig offensiv er der grund til ekstra opmærksomhed omkring Sevillas form de kommende uger, hvis de skal gentage bedriften med en top-4 placering og Champions League-deltagelse i næste sæson.

Men okay, det sidste kan selvfølgelig klares ved at vinde Europa League, når de ender på tredjepladsen i deres CL-pulje i efteråret!

Sidste uges oversete

De baskiske

Real Sociedad indtager førstepladsen i La Liga, og de lokale drømmere er begyndt at ane et sensationelt spansk mesterskab for enden af regnbuen.

Sent søndag aften satte La Real en tyk streg under, at det lige nu er La Ligas bedste offensive mandskab, da oprykkerne fra Huesca blev sendt hjem med en mindre lussing. Og det er langt fra utænkeligt, at Alguacils mandskab kan blande sig i topstriden igen i denne sæson, som de gjorde i store dele af sidste sæson.

Real Sociedad sikrede sig en top-6-placering og dermed direkte kvalifikation til Europa League med en scoring i de sidste minutter af sæsonens sidste kamp, og vigtigheden af den scoring kan næsten ikke overvurderes.

I klubbens forsøg på at friste David Silva med en kontrakt kom der pludselig en smule mere glasur på tilbuddet end blot en returbillet til La Liga, da klubben kastede sig ind i kampen om den elegante midtbanespiller. Det lykkedes som bekendt at kapre Silva, og han har de seneste kampe sat sit klare aftryk på en offensiv, der i sidste sæson sprudlede i mange måneder, men endte med at falde fuldstændig sammen på bagkant af coronapausen.

David Silva har i den grad vist sine evner de seneste kampe.

La Ligas tophold har noget så særligt som en overflod af kreative, venstrebens spillere, og den slags er grundlæggende en fryd for øjet. Udover Silva beriger Merino, Oyarzabal og Januzaj ugentligt med smukke aktioner, og kan Real Sociedad fastholde det niveau, de har præsteret de seneste uger, så tør jeg godt tippe dem til en CL-plads når sæsonen er slut. Som minimum...

Hvad skal vi glæde os til i den kommende uge

"LaLiga Lørdag"

For Spaniens fire Champions League-deltagere står der igen fodbold på programmet på lørdag. Det betyder også, at man skal have fat i den helt store popcornbowl, når Real Madrid allerede klokken 14 skal bygge videre på deres El Clásico-sejr, når oprykkerne fra Huesca kommer på besøg.

Det ligner en walkover for Zidane og co., men spørg bare Jens Jønsson og Cadiz, om man skal frygte Benzema, Ramos og de andre hvidklædte millionærer.

Hvad mangler vi svar på i den kommende uge

FC Barcelona på vej mod sportslig krise?

Det startede så godt for Ronald Koeman, men skyerne er efterhånden ved at trække sig sammen over Camp Nou. Og ikke kun på ledelsesgangene, hvor der for tiden er rigeligt at se til med fastlæggelsen af en dato for afstemningen om et eventuelt mistillidsvotum til præsident Bartomeu.

Nej, også på banen er klubben på vej i en i krise med blot et enkelt point på kontoen for de seneste tre kampe.

I weekenden kommer der så en kærkommen mulighed for at stabilisere den vakkelvorne catalanske højborg, når Alaves lægger græs til lørdagens sidste opgør i La Liga.

Men allerede onsdag skal Barca på en svær opgave ude mod Juventus, og det kan hurtig trække op til fyringsrygter for Koeman, hvis ikke Barcelona får point med hjem fra Torino.