Fodbold

Fans angriber Ajax' spillerbus

En gruppe Atalanta-fans knuste en rude på en af Ajax' spillerbusser, da den hollandske klub forlod stadionet efter tirsdagens Champions League-kamp.

På græstæppet i Bergamo var der fight for alle pengene, da Atalanta spillede 2-2 med Ajax i den anden gruppekamp i Champions Leagues gruppe D tirsdag aften.

Den fight udviklede sig dog til en noget anderledes kamp uden for banen. Denne gang med Atalantas hårdere fanskare i startopstillingen, der havde indfundet sig uden for Stadio Atleti Azzurri d'Italia i den type offensive formation, man helst ikke vil se i fodbold.

De to busser, der fragtede Ajax' spillere og stab væk fra stadionet, blev nemlig mødt med sten, andet kasteskyts og pyroteknik af en større gruppe Atalanta-tilhængere efter kampen.

En talsperson fra den hollandske klub bekræfter, at hvad der formentlig var en sten, knuste en af de ydre ruder på den ene af Ajax' spillerbusserne.

Det skriver De Telegraaf, ligesom optøjerne er blevet delt i en video på det sociale medie Twitter.

I videoen kan man se, at en sten bliver kastet mod bussen, der måtte ekskorteres væk af italiensk politi.

Talspersonen oplyser endvidere, at spillerbusserne er udstyret med dobbeltpansret glas, og at Ajax-lejren slap med skrækken, da der ikke havnede nogen glasskår inde i selve bussen.

Kæmpede sig tilbage i anden halvleg

Og nu tilbage til det sportslige.

I opgøret skulle Atalanta forsøge at følge op på deres 4-0-sejr mod FC Midtjylland i den første gruppekamp.

Det startede dog ikke godt for Atalanta, der kom bagud med 1-0 og 2-0, inden de gik til pause.

Her fik de tilsyneladende en opsang af manager Gian Piero Gasperini, da angriberen Duvan Zapata leverede to hurtigere scoringer kort inde i anden halvleg, og holdene delte dermed to point imellem sig.

I samme gruppe er Liverpool og danske FC Midtjylland, der ikke kunne holde stand på Anfield med et 2-0-nederlag til de forsvarende engelske mestre.

Der efterlader den midtjyske klub på sidstepladsen med 0 point.

Stillingen i Gruppe D

  • Liverpool: 6 point
  • Atalanta: 4 point
  • Ajax: 1 point
  • FC Midtjylland: 0 point

FC Midtjylland skal møde Ajax på MCH Arena, mens Liverpool skal til Bergamo i tredje gruppekamp i Champions League.