Fodbold

Gyldent mønster tegner sig: - Spændende, hvor vores grænse er

En suveræn kvalifikation giver Danmarks kvindelandshold god grund til at drømme om endnu et stort slutrunderesultat.

Det giver næsten sig selv: Danmark vinder EM 2022.

I hvert fald hvis kvindelandsholdets gyldne mønster fortsætter efter bronze- og sølvmedaljerne ved de seneste europamesterskaber.

- Det er et mønster, jeg godt kan lide. Og jeg vil sige, at med det her hold er det spændende at se, hvad grænsen er for, hvad vi kan opnå, siger Katrine Abel til TV 2 SPORT efter kvalifikationen til den kommende slutrunde.

Landstræner Lars Søndergaard er også optimistisk for fremtiden:

- Jeg tror, at holdet kan udvikle sig, vi er slet ikke færdige, siger Lars Søndergaard.

Fremskridt tre EM-slutrunder i træk

  • 2009, Finland: Nummer 3 i gruppen
  • 2013, Sverige: Bronze
  • 2017, Holland: Sølv
  • 2022, England: Guld?

Danmarks vej til den udsatte EM-slutrunde i England har været belagt med lutter sejre. Inden det sidste opgør, en hjemmekamp mod Italien, har Danmark spillet sig til ni sejre i ni kampe og en målscore på 48-1.

- Vi har virkelig fundet et fint sammenhold og et godt miljø, og så har vi nogle fantastiske styrker. Både individuelt og kollektivt, siger Katrine Abel og tilføjer:

- Vi har verdens bedste fodboldspiller og dygtige spillere hele vejen rundt. Vi har en sindssygt stærk bænk, og det har vi set i hele kvalifikationen. Og så har vi et godt sammenhold. Vi har bygget noget op over de seneste par år, hvor den her kvalifikation har kørt. Det er spændende at se, hvor det kan føre os hen.

Danmark kan gøre rent bord i kvalifikationen, når Italien kommer på besøg den 1. december.