Fodbold

Datters sygdom får AaB-træner til at trække sig

Jacob Friis er færdig i AaB efter knap to år i spidsen for den nordjyske klub. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Den nu tidligere AaB-træner fortæller, at hans datters tilstand ikke er forværret, men at han har valgt at prioritere mere tid sammen med hende.

- Det er med blødende hjerte, at jeg har truffet beslutningen om at trække mig.

Ordene kommer fra den nu forhenværende cheftræner i AaB, Jacob Friis, som torsdag har valgt at forlade posten, han har siddet på i snart to år.

Det sker af personlige årsager. For lidt over et år siden fik hans datter, Luna, konstateret leukæmi, og derfor har han valgt at sige op.

- Jeg vil ikke se på Lunas forløb og behandling fra afstand. Jeg er hendes far, og jeg vil være hos hende og resten af familien. Så selvom det har været en hård beslutning, har det ikke været den sværeste, da familien er vigtigst.

- Jeg vil gerne understrege, at der ikke er sket en forværring, men min familie og jeg er stadig i et forløb, hvor Luna kæmper en brav kamp for at komme sig helt efter sit transplantationsforløb. Hun har brug for mig, og jeg har brug for hende, siger han.

Fodbolden var et frirum

Friis tiltrådte som AaB's cheftræner den 26. november 2018. Et år senere fik hans datter konstateret leukæmi. Det betød i første omgang orlov i en uge.

Derudover har han prioriteret at være sammen med datteren frem for en træningslejr i januar. Nu har han truffet beslutningen om at give sig selv mere tid sammen med datteren.

- I store dele af forløbet har fodbolden været et frirum, hvor jeg kunne fokusere på noget andet, som jeg brænder for. Men vi er nået til et sted, hvor prioriteterne vender forkert, siger Jacob Friis.

AaB-assistent Peter Feher skal stå i spidsen for nordjyderne, når de på søndag møder Brøndby i Superligaen.

Han tager over som midlertidig cheftræner, mens Rasmus Würtz fortsætter som assistenttræner.

AaB-sportschef forstår beslutningen

Sportschef Inge André Olsen fortæller, at klubben er ked af det.

- Først og fremmest er vi naturligvis berørte af den ulykkelige situation, som Jacobs familie og især hans yngste datter er kommet i, og det er vores højeste ønske, at de alle kommer godt ud på den anden side.

- Derfor har vi selvfølgelig også forståelse og stor respekt for Jacobs beslutning, som vi har efterkommet uden tøven.

Klubben er straks gået i gang med at finde en ny cheftræner, meddeler de på hjemmesiden.

Nordjyderne ligger nummer syv i Superligaen efter seks kampe.

AaB-trænerens sidste kamp i spidsen for nordjyderne blev i 1-3-nederlaget mod Superligaens tophold, Vejle, i mandags.