Fodbold

Duelund og 12 andre spillere misser Barcelona-kamp

UEFAs regler foreskriver, at hvis en klub i Champions League ikke kan stille med minimum 13 spillere, så vil kampen blive udskudt.

Dynamo Kiev var på forhånd ikke spået mange chancer for at få point i onsdagens Champions League-kamp på Camp Nou.

Og de seneste dage er chancerne ikke ligefrem blevet større for det ukrainske mesterhold.

Forud for kampen i Barcelona har begge hold fået foretaget en obligatorisk covid-19-test, og resultatet har ikke været sjovt for Dymano Kiev: Ni spillere, der normalt spiller på klubbens førstehold, er testet positiv - heriblandt danske Mikkel Duelund.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

De positive tests betyder ganske naturligt, at den pågældende gruppe af spillere, der også tæller profilerne Georgi Bushchan, Mykola Shaparenko og Oleksandr Karavaev, er udeladt af truppen til den svære udekamp.

Udover de ni coronaramte spillere må Dynamo Kiev også se bort fra fire øvrige førsteholdsspillere, der sidder ude med enten skader eller karantæne.

Én positiv test mere, og kampen bliver udsat

De mange fravær betyder, at Dymano Kiev, der har fået ét point i de to første Champions League-kampe, har været nødsaget til at udtage seks ungdomsspillere til en trup på i alt 19 mand.

Og det faktum, at kun 13 spillere fra førsteholdet er klar til at spille, gør, at kampen er i stor fare for at blive udsat.

Ifølge UEFAs regelsæt skal minimum 13 spillere inklusiv mindst én målmand, der er registreret i klubbens Champions League-trup, være til rådighed, før en kamp vil blive gennemført. Alt under vil udsætte den pågældende kamp til en senere dato.

Ajax tager kun 17 spillere med til Herning

Ingen kampe i dette års Champions League eller Europa League er endnu blevet udskudt.

Men den hollandske storklub Ajax er ligesom Dynamo Kiev hårdt ramt af coronavirus forud for tirsdagens kamp mod FC Midtjylland.

Her er 11 spillere er angiveligt smittet med coronavirus. De har således kun 17 spillere med i truppen.

Danske Victor Jensen er blandt Ajax' udvalgte og kan dermed få sin debut for klubbens førstehold.