Fodbold

Hjulmand udtager to debutanter til landsholdet

Landstræner Kasper Hjulmand har tirsdag udtaget Mikkel Damsgaard og Jens Jønsson til det danske landshold.

Landstræner Kasper Hjulmand har udtaget Sampdoria-spilleren Mikkel Damsgaard og Cadiz-midtbanespilleren Jens Jønsson til det danske landsholds kampe mod Sverige, Island og Belgien.

De to spillere kan begge få debut i de kommende kampe.

Damsgaard har tidligere i karrieren spillet 16 ungdomslandskampe, mens Jønsson har spillet 42 ungdomslandskampe.

- Mikkel Damsgaard har præsteret godt på U21-landsholdet. Han er et offensivt talent og en spiller for fremtiden. Han er faldet til i Italien, hurtigere end man har kunnet forvente. Han har spillet på et godt og stabilt niveau. Vi inviterer ham ind og ser, hvordan han falder ind sammen med de andre.

- Jens Jønsson er en spiller, som vi har kendt i DBU længe. Han har gjort en rigtig god figur efter skiftet til Cadiz. Han er driftsikker og god på fødderne. Han er en defensiv midtbanespiller, som er blevet langt mere disciplineret og dækker rummet foran sin backlinje fantastisk af, siger Kasper Hjulmand.

Landstræneren har udtaget 23 spillere, og han vil udtage yderligere to spillere, inden holdet samles på mandag i Helsingør.

Ingen Cornelius - comeback til Rønnow

Fraværende i Hjulmands trup er Parma-bomberen Andreas Cornelius.

- Han er desværre stadig skadet. Han måtte gå ud i sin sidste kamp i pausen, og han er ikke til rådighed, siger Hjulmand.

Frederik Rønnow er tilbage i landsholdstruppen, efter at han var fraværende til de tre kampe i oktober, da han var ved at blive udlejet fra Eintracht Frankfurt til Schalke 04.

Han overtager FC Midtjylland-keeper Jesper Hansens plads i truppen.

Danmark skal i den første af de tre kampe møde Sverige i en testkamp på Brøndby Stadion. Den kamp spilles 11. november.

Derefter venter to Nations League-kampe hjemme mod Island 15. november og ude mod Belgien tre dage senere.