Fodbold

- Gad godt se, hvilke angribere der er skarpere end mig, siger dansker

Philip Zinckernagel og Kasper Junker tror kun, at det er FC Midtjylland fra den danske liga, som vil kunne matche Bodø/Glimt.

Han har et målsnit i denne sæson, så selv Cristiano Ronaldo bør nikke anerkendende.

16 mål i 18 ligakampe er Kasper Junker noteret for.

- Jeg gad da godt at se statistikker på, hvor mange angribere i Europa der er skarpere end mig, for jeg tror ikke, det er så mange, siger han til TV 2 SPORT.

Han og resten af Bodø/Glimt-mandskabet kan med et point i næste ligakamp sikre klubbens første mesterskab nogensinde. Endda med fem runder tilbage.

Også en anden dansker har en stor andel i den norske klubs succes. Philip Zinckernagel har stået for 14 mål og 18 assists i 21 kampe.

- Jeg må lige score én enkelt eller to eller lave en assist mere, så jeg er helt sikker på, at jeg har slået en rekord. Men det er fedt og noget, jeg kan være både stolt over og tilfreds med, fortæller han.

På trods af danskernes store succes er der ikke blevet plads til dem i Kasper Hjulmands landsholdstrup. Selvom landstræneren har været nødsaget til at udtage en masse ekstra spillere.

- Jeg ved ikke, hvad jeg havde forventet, men jeg er selvfølgelig lidt skuffet. Lidt ærgerlig. Men der er mange gode spillere, og for mig handler det om at præstere på et højt niveau i halvanden til to sæsoner her, siger Zinckernagel.

Landsmanden i Bodø/Glimt har også forståelse for landstrænerens fravalg.

- Jeg tror ikke, der er nogen, som kan tale sig til landsholdet under Hjulmand. Han er en kompetent træner og ved, hvad han vil have i sit system. Så hvis du kommer med, er det, fordi du passer ind dér og har gjort dig fortjent til det via ens præstation.

- Det vil da være en drøm, men det er ikke noget, jeg ligger søvnløs over.

Kan kun blive udfordret af FCM

Bodø/Glimt har vundet 21 ud af sine 24 ligakampe i denne sæson. I samme antal kampe har de scoret minimum to mål, mens de i snit over sæsonen har lavet tre mål per kamp.

Samme statistikker kan danske klubber ikke helt prale af. Det skyldes ifølge Zinckernagel, at der er en mere offensiv tankegang hos de norske klubber, mens der er fokus på struktur og den defensive del i hjemlandet.

Står det til Kasper Junker er der kun ét dansk hold lige nu, som kan spille lige op med Bodø/Glimt.

- Hvis du havde spurgt mig i september, så havde jeg sagt, at vi var klart det bedste hold i Skandinavien. Nu ser FC Midtjylland også ud til at være kommet i gang, og de havde en god kamp i går (søndag, red.), så jeg vil tro, at de lige nu er det hold, der ville kunne matche os – men ellers er der ikke andre. Overhovedet ikke faktisk.

Den opfattelse deler Zinckernagel fuldstændig.

- De sidste ti år har FCK været super dominerende i Skandinavien og gjort det virkelig flot. Men på nuværende tidspunkt er jeg ikke i tvivl om, at vi ville slå FCK.

- Som vi spiller lige nu, kan jeg kun komme i tanke om ét hold i Danmark, der ville kunne udfordre os, og det er FC Midtjylland.

Bodø/Glimt blev nummer to i sidste sæson. Det gav en plads i Europa League-kvalifikationen, hvor de nåede til tredje runde, inden de blev sendt ud af AC Milan og Simon Kjær med et nederlag på 3-2.