Fodbold

Schmeichel kritiserer den britiske regerings beslutning

Kasper Schmeichel forstår ikke, hvorfor coronarestriktioner skal afholde ham fra at kunne spille landskampe.

De udvidede coronarestriktioner i Storbritannien for folk, der rejser dertil fra Danmark, har tvunget både Danmark, Island og Sveriges fodboldlandstrænere til at ændre på holdene til de kommende landskampe.

Grundet faren for udbrud af det muterede coronavirus fra mink i Nordjylland skal alle, som har været i Danmark eller kommer direkte fra Danmark til Storbritannien, i 14 dages karantæne.

Derfor har landstræner Kasper Hjulmand måttet se bort fra alle sine spillere fra engelsk fodbold. Det irriterer målmand Kasper Schmeichel fra Leicester, som er blandt de ramte.

- Det er tydeligvis politik, som næppe har videnskabeligt belæg. Men regeringen har foreløbigt truffet en beslutning, siger Kasper Schmeichel i et interview med Sky Sports.

For mens fundet af det muterede virus i Danmark kun har ført til skærpede restriktioner i syv nordjyske kommuner, bliver alle danskere skåret over én kam i Storbritanniens rejserestriktioner.

- Jeg håber, de kommer til fornuft og ser, at vi er meget beskyttede i vores boble, og vi bliver testet hele tiden.

- Jeg håber, jeg er i stand til at deltage i mindst én, hvis ikke to af kampene, lyder det fra Schmeichel.

Han kommer helt sikkert til at misse testkampen mod Sverige, mens det endnu er uvist, om Nations League-kampen hjemme mod Island også ryger, hvis ikke der findes en ordning inden da.

Udekampen efterfølgende i Nations League mod Belgien burde ikke give problemer, da de engelskboende spillere kan rejse direkte til Belgien i værste fald.

Landstræner Kasper Hjulmand måtte søndag efterudtage hele ni spillere til landsholdstruppen, fordi de udtagne spillere fra engelske klubber blev forhindret i at deltage.

Også mandag har han måttet foretage et par ændringer.