Fodbold

Dolbergs test var også positiv - men han bliver ikke sendt hjem

Nice-angriberen Kasper Dolberg har tidligere været smittet med coronavirus, og derfor kan han i teorien komme i kamp onsdag mod Sverige.

Tilbage i september måtte Kasper Dolberg tage en ufrivillig pause fra fodbold. Nice-spilleren blev nemlig smittet med coronavirus.

Tirsdag var den så gal i den danske landsholdslejr, hvor Robert Skov og en behandler blev testet positiv for coronavirus. De blev sendt hjem, mens landstræner Kasper Hjulmand, assistent Morten Wieghorst samt ti spillere blev sendt i isolation.

En af de ti spillere er Kasper Dolberg, hvis test ligesom Skovs var positiv.

- Han har været testet positiv tilbage i september. Og han bliver også løbende testet, og en gang imellem falder der en positiv test ud, og det er der også gjort i det her tilfælde, siger landsholdslæge Morten Boesen.

- Men han har et pas fra UEFA (det europæiske fodboldforbund, red.), der egentlig frikender ham for det. Og der har vi så valgt at følge op på den og få en skriftlig afklaring på, at han også er det. Så indtil videre er han også i den her isolation.

Coronapasset fra UEFA kan spillere få, hvis man er kommet sig helt, ikke har symptomer og vurderes til ikke at kunne smitte andre.

Alligevel kan der i enkelte tilfælde stadig afgives en positiv test, da stoffet er i systemet, men det kan man altså frikendes fra.

Kaotiske tilstande

Selvom der fra fodboldforbundets side kun er krav om at teste spillere på fjerde- og sjettedagen efter udbruddet, vil DBU teste spillere og folk omkring landsholdet hver eneste dag.

Der er kaotiske tilstande omkring landsholdet, som startede med, at de danske spillere i England blev nægtet at rejse til Danmark på grund af strengere rejserestriktioner fra de britiske myndigheder.

Siden er spillere blevet indkaldt og sendt hjem, og det kulminerede tirsdag med de positive coronaprøver.

Syv nye navne blev indkaldt tirsdag. I fraværet af Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst bliver det angrebstræner Ebbe Sand, målmandstræner Lars Høgh og analytiker Mounir Akhiat, der står i spidsen for Danmark mod Sverige onsdag aften.