Fodbold

Jon Dahl-komet får hård kritik for ''respektløs'' opførsel

Den tidligere Hobro-spiller Anel Ahmedhodzic er ikke mødt op til landsholdstjeneste, selvom han er udtaget.

Det 21-årige Malmø-talent Anel Ahmedhodzic burde lige nu være samlet med Bosniens landshold.

Men efter søndagens guldkamp og efterfølgende fejring i den svenske topklub, hvor der er sket et udbrud af coronavirus, har den unge bosnier besluttet sig for ikke at tilslutte sig sine landsmænd for en sikkerheds skyld.

Det glemte forsvarsspilleren bare lige at informere Bosniens fodboldforbund om, og det er mildest talt ikke faldet i god jord.

- Vi har stadig ikke modtaget officiel information om, hvorfor han ikke er dukket op fra hverken Ahmedhodzic selv eller fra hans klub. Denne opførsel er, for at sige det mildt, forkert og uansvarlig, raser forbundet på sin hjemmeside, ifølge Aftonbladet.

- Patriotisme er åbenbart ikke så vigtigt, som det plejede at være. Det er respektløst over for holdkammerater og landet, for hvem landstrøjen burde være hellig.

Anel Ahmedhodzic fik debut for Bosnien i oktober. Til daglig trænes han af Malmøs danske træner, Jon Dahl Tommason.

Forklarer sig på sociale medier

Danskeren er blandt personerne i den svenske klub, der er konstateret smittet med coronavirus. Jon Dahl Tommason fik dog besked i tide og var derfor ikke med, da holdet sikrede det svenske mesterskab søndag.

Det var til gengæld Anders ''AC'' Christiansen, holdets anfører, der også nåede at tage del i festlighederne efter kampen, før han blev bekendt med sit positive testresultat.

Anel Ahmedhodzic fik fuld spilletid i 4-0-sejren, og da han dagen efter fandt ud af, at det bosniske forbund ikke var tilfredse med hans udeblivelse, tog han til genmæle på sociale medier.

- Jeg elsker at spille for Bosnien, mit land, men i tider som disse er jeg nødt til at overveje risikoen og sikkerheden for folkene omkring mig, skrev Ahmedhodzic i en Instagram-story.

Bosnien skal spille mod Iran, Holland og Italien i den kommende halvanden uge.

Aftonbladet skriver, at forbundet nu overvejer at anmelde Anel Ahmedhodzic til UEFA i et forsøg på at få ham suspenderet fra de de sidste tre kampe i den svenske sæson.