Fodbold

Indskiftere sørger for dansk sejr over Sverige

Otte danskere fik debut, da landsholdet uden en lang række spillere vandt over de svenske naboer.

Danmark - Sverige: 2-0

  • 1-0: Jonas Wind (61')
  • 2-0: Alexander Bah (74')
  • Sådan startede Danmark (4-3-3): Oliver Christensen; Jens Stryger, Victor Nelsson, Mathias 'Zanka' Jørgensen, Joakim Mæhle; Christian Eriksen, Jens Jønsson, Thomas Delaney; Lucas Andersen, Kasper Dolberg, Mikkel Damsgaard

Det var debutanternes og også indskifternes aften på Brøndby Stadion.

Et decimeret dansk landshold vandt 2-0 efter scoringer af Jonas Wind fra FC København og Alexander Bah fra SønderjyskE. Begge mål faldt i anden halvleg foran 141 tilskuere.

Det var spillernes første scoring på landsholdet. Det var samtidig Bahs første landskamp. Han kom ind fra starten af anden halvleg i stedet for Christian Eriksen.

Sådan forløb kampen

ritzau

Den danske sejr må siges at være ganske fortjent ud fra spil og chancer over de 90 minutter.

Danmark havde bolden mest, men det kneb dog med at forvandle boldbesiddelsen til oplagte målchancer.

Lyn-analyse

Uanset hvad man mener om den næsten farceagtige optakt og omstændighederne, så var det en godkendt dansk præstation. 2-0. Lidt forvirret og kønsløs første halvleg, men en mere livlig og idérig anden halvleg.

Det var et decimeret svensk hold. Det skal med. Men opmuntringerne var debutanten Jens Jønsson, bedste dansker, og Joakim Mæhle, der er tættere på det rigtige landshold. En kamp der aldrig forlader glemmebogen - men mest for det, der skete rundt om.

De bedste forsøg i første halvleg var et skruet langskud af Mikkel Damsgaard og et hovedstød et pænt stykke forbi mål fra Kasper Dolberg.

De indbyrdes relationer mellem de danske spillere fungerede ikke så godt som normalt.

Mange af spillerne havde aldrig spillet kampe sammen før, og flere af dem havde dårligt nået at træne med hinanden.

Det førte til flere situationer, hvor løbene blev taget senere, end boldholderen forventede.

Derudover var der adskillige sjuskefejl, fejlafleveringer og boldtab.

Det slemmeste boldtab stod Mathias "Zanka" Jørgensen, da han med ydersiden spillede bolden hen til en svensker, som slog bolden ind til Robin Quaison, som kom glidende en anelse for sent.

Ud over den chance var svenskerne harmløse i de første 45 minutter.

I anden halvleg skiftede vikartræner Ebbe Sand systemet fra 4-3-3 til 3-4-3. Ind kom stopperen Andreas Maxsø, backen Alexander Bah og angriberen Jonas Wind. Ud gik Christian Eriksen, Jens Stryger Larsen og Dolberg.

Wind fik kort inde i anden halvleg en stor chance helt fri foran mål, men FC København-angriberens afslutning blev reddet af den svenske målmand Kristoffer Nordfeldt.

Efter en times spil lykkedes det Danmark at få scoret, og det var Wind, der stod fri ved bageste stolpe og nemt kunne prikke åbningsmålet i det tomme net.

En anden indskifter fordoblede Danmarks føring. Efter 74 minutter stod Alexander Bah umarkeret i højre side, og Sønderjyskes formstærke back hamrede 2-0-målet ind ude ved stolpen.

Sverige havde kort efter flere muligheder for at reducere, men det danske forsvar blokerede de mange forsøg effektivt.

Oliver Abildgaard og Jesper Lindstrøm kom også ind i løbet af halvlegen og fik debut.

I de kommende kampe tager Danmark søndag imod Island i Nations League i Parken, mens Belgien venter tre dage senere på udebane.

Det forventes, at det danske hold kan forstærkes med adskillige af de isolerede spillere.

Håbet er også, at spillerne fra de engelske klubber får lov til at støde til den danske trup.

Sejren over Sverige er vigtig i forhold til Danmarks chancer om at spille sig til en førsteseedning i VM-kvalifikationen.