Fodbold

Danske stjerner får tilladelse til at spille mod Island

Kampen mellem England og Island kommer også til at foregå som planlagt.

De danske landsholdsspillere med base i England får lov til at spille Nations League-kampen mod Island.

Det sker, efter den engelske regering har lavet en begrænset undtagelse for de islandske og danske spillere. Det bekræfter DBU over for TV 2 SPORT.

- Det er en bred samlet indsats, det er lykkes med. Vi har haft god gavn af vores søsterforbund i England, FA, som har arbejdet for sagen. Det danske udenrigsministerium har været aktiv. Vores dygtige ambassadør i London har ydet en kæmpe indsats, siger DBU-direktør Jakob Jensen.

Det drejer sig om følgende spillere, der kan støde til landsholdslejren:

  • Kasper Schmeichel (Leicester)
  • Jonas Lössl (Everton)
  • Jannik Vestergaard (Southampton)
  • Andreas 'AC' Christensen (Chelsea)
  • Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham)
  • Henrik Dalsgaard (Brentford)
  • Mathias Jensen (Brentford)

Pierre-Emile Højbjerg har dog karantæne og spiller dermed ikke mod Island.

DBU oplyser i en pressemeddelelse, at de forventer, at spillerne kan rejse hjem i løbet af i morgen og blive testet, så de kan træne hurtigst muligt derefter. De kommer til landet i chartret privatfly.

Grunden til, at de danske spillere ikke kunne komme hjem, var, den engelske regering ville forhindre spredningen af den nye muterede variant af coronavirus - Cluster 5 - som har udviklet og spredt sig blandt mink på danske minkfarme.

Derfor skulle de danske spillere have været i karantæne, når de kom hjem fra Danmarks kamp.

Det samme skulle Island efter deres kamp søndag mod Danmark, og dermed var de ikke i stand til at spille i næste uge mod England.

Da det er England, som har ansvaret for, at den kamp bliver afholdt, har de lavet en begrænset undtagelse for en lille gruppe af danske og islandske fodboldspillere til at rejse fra Storbritannien til København og retur uden at skulle 14 dage i selvisolation.