- Det var ikke, hvad jeg drømte om, erkender Eriksen

Christian Eriksen har stadig til gode at spille en hel kamp for Inter i denne sæson. Tre gange er han slet ikke kommet på banen.

Christian Eriksen lever et ufrivilligt dobbeltliv.

I sin klub Inter er han reduceret til reserve, mens han fortsat er den største profil på landsholdet. De seneste Inter-kampe har Eriksen set fra sidelinjen, og efterhånden irriterer det ham, at spilletiden i Inter er så begrænset, som den er.

- Nej, det var ikke, hvad jeg havde drømt om, siger Christian Eriksen til TV 2 SPORT.

- Jeg tror, at alle fodboldspillere gerne vil spille så meget som muligt, men det er træneren, der bestemmer, hvem der spiller.

Eriksens sæson i Inter

  • Spilletid i 7 ud af 10 kampe
  • Startede inde i 4 af de 7 kampe
  • Flest minutter i en kamp: 78
  • Færrest minutter i en kamp: 10
  • 302 minutter i alt i de 7 kampe = 43 minutter i gennemsnit

Til sammenligning er Christian Eriksen startet inde i alle efterårets seks landskampe. I fire af kampene har han spillet alle 90 minutter.

Transfervinduet åbner til januar

Christian Eriksen blev præsenteret i Inter i januar 2020. Akkompagneret af strygere gik Eriksen ind i Milanos pompøse operahus som en anden maestro, elegant påklædt med mørkeblåt jakkesæt, hvid skjorte og slips. Til ordene ”denne drøm er ikke for alle” lagde han armene over kors som en mand, der havde fuld kontrol over situationen.

This is real, lød den sidste speak i Inters video, men siden har virkeligheden vist sig at være en anden, end Eriksen havde regnet med. I stedet for at svinge dirigentstokken i Inters offensiv, ser han størstedelen af kampene som tilskuer.

- Det er specielt. Det er en situation, hvor folk udefra gerne ser, at jeg spiller. Og jeg ser selvfølgelig også mig selv spille. Træneren har en anden idé, hvilket man som spiller respekterer. Lige nu går det måske ikke så godt i klubben, men førhen, hvor jeg heller ikke spillede så meget, var der stor succes. Så respekterer jeg fuldt ud, at jeg spiller mindre, når holdet vinder, siger Eriksen og ser en smule ud over de kommende landskampe mod Island og Belgien:

- Jeg koncentrerer mig om at spille noget fodbold, og så må vi se, når vinduet åbner, hvad der skal ske, eller hvad der ikke skal ske.