Fodbold

Island vil skifte ud, selvom Danmark er ”Europas hotteste hold”

Det islandske fodboldlandshold skal samle sig selv op mod Danmark efter den missede EM-kvalifikation tidligere på ugen.

Det er et Island i modgang, der søndag løber på banen i Parken til Nations League-kampen mod Danmark.

Med nul point i fire kampe er deres rolle i puljen allerede udspillet, og torsdag blev ondt til værre, da Island smed en 1-0-føring i de sidste minutter mod Ungarn og dermed missede kvalifikationen til sommerens EM.

Derfor er kampen mod Danmark og næste uges kamp mod England vigtige for øboerne.

- Vi skal genfinde mental styrke, og det er vigtigt, vi finder sulten og viljen til at være klar til disse kampe, siger Islands assistenttræner Freyr Alexandersson til ruv.is.

Skal rotere for at være klar til hotte Danmark

Selvom Island stillede op med de fleste profiler i startopstillingen mod Ungarn, så skal der friske spillere på banen mod Danmark og England.

- Vi vil rotere holdet meget i disse to kampe. Vi er nødt til at have et så højt energiniveau som muligt i kommende to kampe.

- Vi skal spille to kampe først mod det hotteste hold i Europa, Danmark, og så mod England på Wembley, så vi skal være klar. Dette hold har brug for at gennemgå denne rejse, for det et godt hold, og spillerne er stolte af at spille for Island.

Det islandske medie DV forudser op imod otte udskiftninger, der blandt andet vil koste stjernen Gylfi Sigurdsson en plads i startopstillingen.

- Fremtiden starter i dag

Det pressede kampprogram betyder, at Island hurtigt skal rejse sig, da kvalifikationen til VM allerede starter i marts.

- Jeg har været omkring dette hold i fem år, og det er sandsynligvis de fem sværeste dage, jeg har oplevet med dette hold, men også meget vigtige dage, siger Freyr Alexandersson.

- Vi skal bare indse, at vi skal skærpe os og være klar til den nærmeste fremtid, og den starter i dag.

Den fremtid bliver med en ny landstræner, efter den nuværende træner, Erik Hamrén meddelte sit stop tidligere på dagen lørdag.

Island har generelt været skidt spillende efter genåbningen af fodboldsæsonen, hvor de har tabte fem af de seneste seks kampe.