Fodbold

Landsholdets stjerner ser mulig fordel i coronakaos

Restituerede profiler med friske ben kan blive et positivt afkast af det udskiftningskaos, der har været i den første uge af landsholdets samling.

Spillere ind og ud af lejren, profiler i karantæne og et hav af nye ansigter har været overskrifterne på den samling, det danske landshold har haft indtil videre.

Nu er de spillere, der til dagligt spiller i England endelig stødt til truppen i Helsingør og er klar til søndagens Nations League-kamp mod Island.

Mens det store kaos kan have gjort det svært for omverdenen at følge med i, hvem der kunne komme i spil, så kan det faktisk være en fordel for landsholdet, at en række profiler først er kommet til truppen fredag.

- Det betyder, at de har friske ben og er klar til at gå ind og træne og gøre det, de skal. Vi har jo arbejdet med en gruppe spillere i meget lang tid, og vi kender jo principperne helt ind til knoglerne, siger anfører Simon Kjær.

Kasper Schmeichel er en af de spillere, der er kommet sent ind i truppen, og for ham er det nærmest hverdag.

- Alle spillere er vant til at træne lidt og spille meget. Man er vant til at man spiller kamp, så restituerer man og lader op til næste kamp, og så spiller man en dag efter, siger Kasper Schmeichel.

Udover Kasper Schmeichel er også Jonas Lössl, Pierre-Emile Højbjerg, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Henrik Dalsgaard og Mathias Jensen stødt til truppen.

Kasper Hjulmand er glad for igen at råde over alle sine profiler, men landstræneren kan godt finde på at skifte ud i truppen igen.

Landstræner kan godt lide at arbejde mod odds

Kasper Hjulmand har skulle holde tungen lige i munden for at få spillerkabalerne til at gå op.

Men den danske landstræner har ikke mistet overblikket i kaosset.

- Jamen jeg har det okay med kaos - jeg er gift og har tre børn. Så jeg har det faktisk okay med, at der er hurtige forandringer. Jeg er ikke så påvirket af sådan nogle ting, siger Kasper Hjulmand.

- Jeg kan godt lide at arbejde imod oddsene. At man så godt kunne tænke sig, at tingene gik snorlige - det gør de bare sjældent alligevel, så jeg fokuserer på det, jeg kan gøre noget ved.

Afviser ikke yderligere udskiftninger

Mens udskiftningerne betød, at hele otte spillere fik debut i onsdagens testkamp mod Sverige, så har landstræneren nu noget, der ligner A-kæden til rådighed.

Alligevel afviser han ikke, at der kan komme nye spillere til kampen mod Belgien i næste uge.

- Vi er rigtig glade for den trup, vi har, og vi føler, vi kan afvikle de her to kampe med topkvalitet. Sådan er det at være træner, der er altid nogen, der er skadet, der er altid nogen, der melder afbud.

- Om der skal ske justeringer inden kampen mod Belgien, who knows? Der kan være lang tid til onsdag i den her verden, så vi tager en kamp ad gangen. Så ser vi, hvad der sker, og tager en status efter Island-kampen, siger Kasper Hjulmand.

Danmark ligger nummer to i Nations League-puljen med syv point efter fire kampe - det samme som England - mens Belgien topper puljen med ni point.