Fodbold

Historiske Ramos udstillet: - Vores fejl definerer os ikke

Sergio Ramos satte lørdag europæisk landskampsrekord for Spanien, men han brændte også to straffespark mod Schweiz, hvor han var læst som en åben bog.

To straffespark, to næsten identiske tilløb og to afbrændere i samme side.

Nations League-opgøret mellem Schweiz og Spanien blev lidt af en rutsjebanetur for Ramos, da han både satte europæisk landskampsrekord med sin 177. optræden for nationalmandskabet og samtidig blev den første spanske landsholdsspiller til at brænde to straffespark i samme kamp.

Kampen endte 1-1, efter Ramos havde misbrugt de to straffespark i anden halvleg. Alligevel giver Spaniens 34-årige anfører udtryk for på Instagram, at han ikke vil lade sig påvirke af situationen.

- Et hårdt tilkæmpet point. Tid til at genoplade og til at kæmpe for sejren i Sevilla (mod Tyskland tirsdag, red.). Det er ikke vores fejl, der definerer os, men måden vi fokuserer på vores næste mål, skriver Ramos.

Schweiz' målmand Jan Sommer fortalte efter kampen til hjemlandets TV-station RTS, at han havde nemmere ved at læse Ramos, fordi han for nylig mødte spanieren og Real Madrid i Champions League og dermed havde studeret hans straffespark.

- Alligevel er det svært, for han varierer altid. Nogle gange skyder han til højre, andre gange til venstre og ellers chipper han, siger Jan Sommer, der blev den store vinder i deres direkte duel.

Ramos havde også sparket tredje og fjerde straffespark

Spaniens landstræner, Luis Enrique, siger efter kampen ifølge nyhedsbureauet Reuters, at han har fuld tiltro til, at Sergio Ramos hurtigt er ovenpå igen.

- Når det kommer til straffespark, så er Sergios tal uden sammenligning. Hvis vi havde fået et tredje eller et fjerde straffespark, så ville han også have sparket dem, siger Enrique og tilføjer:

- Han havde, før han brændte, scoret på sine seneste 25 straffespark, men sådanne øjeblikke kan ske i fodbold.

Resultatet mellem Schweiz og Spanien i Nations League betyder, at det danske landshold nu er sikre på at ende i øverste seedningslag, når grupperne til VM-kvalifikationen skal sættes sammen.

Det betyder, at Danmark kan se frem til at jagte en plads ved VM i 2022 uden at skulle møde adskillige stærke nationer.