Schmeichel "slipper nĂĄdigt"

Kasper Schmeichel måtte lade sig udskifte efter et grimt sammenstød i kampen mod Island. Men Kasper Hjulmand melder ham i spil til kampen mod Belgien.

Den danske landstræner Kasper Hjulmand har gode nyheder om Kasper Schmeichel efter målmandens alvorlig uheld i søndagens kamp mod Island.

- Status er, det ser ud til, han er sluppet nådigt, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

Kort før pausen i Danmarks kamp mod Island bragede islandske Albert Gudmundssons ind i Kasper Schmeichels hoved, da han jagtede en løs bold.

Det var en grim situation, hvor danskeren efterfølgende blev tilset af den danske landsholdslæge. Efter at være blevet tilset blev han dog på banen i det sidste halve minuts tid af første halvleg.

Men i pausen måtte han lade sig udskifte, fordi han ikke kunne fortsætte. Alligevel er der gode meldinger forud for onsdagens brag mod Belgien.

Er han i spil til onsdag?

- Det regner vi med, at han er, siger Kasper Hjulmand og tilføjer om målmandens deltagelse ved mandagens træning:

- Han er med herude nu her for at få lidt frisk luft og træne en lille smule. Så må vi se tirsdag, om det bliver ved med at gå fremad.

Tilbage på træningsbanen

Danskeren lader til at være sluppet med forskrækkelsen, og han har været i bedring siden uheldet, fortæller Kasper Hjulmand:

- Tingene er aftagende, hele vejen fra han kom ind i pausen i gĂĄr og til i dag. Han har sovet godt, og det ser ikke ud til, der er sket alvorlige ting. SĂĄ vi hĂĄber, han fĂĄr det endnu bedre og kommer sig 100 procent, siger han.

En af de spillere, der oplevede sammenstødet på nærmeste hold, var forsvarsspilleren Jannik Vestergaard, der også er lettet over at se, hvordan målmanden reagerer dagen derpå.

- Jeg er glad for, det lader til ikke at være værre end som så. Han står her i dag (på træningsbanen, red.), og han har taget støvler og handsker med, så det er meget positivt. Han er for mig en af de bedste målmænd i verden, og han er en smule undervurderet ude i verden, så det er en kæmpe gevinst for os, han lader til at være relativt upåvirket, siger Vestergaard, mens midtbanespilleren Pierre Emile Højbjerg bakker op:

- Kasper er så vigtig for landsholdet. Både spille-, leder- og personlighedsmæssigt. Vi vil gerne have, at Kasper spiller, så det er kun dejligt, han kommer ud i dag med støvler og gevir.

Det danske fodboldlandshold spiller onsdag gruppefinale mod Belgien, hvor det kræver en sejr for at kvalificere sig til den såkaldte Final 4.