Spanien ydmyger Tyskland i gruppefinale - Sverige rykker ned

Spanien er klar til playoff i Nations League efter en storsejr på hjemmebane over Tyskland.

Flere nationer spillede tirsdag færdig i Nations League A-række, og især i gruppe 4 var der et iøjnefaldende resultat.

Spanien var tvunget til sejr over Tyskland for at tage førstepladsen i gruppen, og det pres stod spanierne i dén grad for med en regulær ydmygelse på 6-0 af tyskerne. Kampen om at undgå nedrykning fra gruppen mellem Schweiz og Ukraine blev aflyst efter coronaudbrud i den ukrainske lejr.

Spanien 6-0 Tyskland

 • 1-0 Alvaro Morata (17')
 • 2-0 Ferran Torres (33')
 • 3-0 Rodri (38')
 • 4-0 Ferran Torres (55')
 • 5-0 Ferran Torres (71')
 • 6-0 Mikel Oyarzabal (89')

I gruppe 3 var Sverige presset til som minimum at hente point i Frankrig for at undgå nedrykning fra A-rækken, men et 4-2-nederlag sender svenskerne ned i Nations Leagues B-række.

Her var Frankrig allerede sikker på en plads i Nations League-finalerne, hvor der spilles om Nations League-trofæet og en ekstra chance for at plads ved VM i 2022, hvis det skulle kikse i den konventionelle kvalifikation. Gruppens anden kamp vandt Portugal med 3-2 over Kroatien.

Frankrig 4-2 Sverige

 • 0-1 Viktor Claesson (5')
 • 1-1 Olivier Giroud (16')
 • 2-1 Benjamin Pavard (36')
 • 3-1 Olivier Giroud (59')
 • 3-2 Robin Quaison (88')
 • 4-2 Kingsley Coman (90' +4)

De sidste grupper i A-rækken afgøres onsdag, hvor Danmark og Belgien spiller om førstepladsen i gruppe 2.

Sådan forløb Spanien-Tyskland

af ritzau

Der var tale om en ydmygelse, der gav mindelser om VM-semifinalen i 2014, hvor Tyskland selv vandt med 7-1 over Brasilien.

Den tyske indsats var til tider pinlig, og landstræner Joachim Löws jobsituation vil formentlig blive diskuteret flittigt i den fodboldstolte nation i den kommende tid. Ikke mindst set i lyset af det tidlige exit ved VM i 2018.

Med sejren vandt Spanien gruppen med 11 point foran Tyskland med 9 med Ukraine og Schweiz på de næste pladser. De sidstnævntes kamp tirsdag blev aflyst på grund af coronaudbrud i den ukrainske trup.

Tyskerne sad på førstepladsen før kampen, og dermed skulle spanierne frem og jagte sejren. Det kunne ses fra start. Allerede efter en håndfuld minutter var Sergio Ramos nærgående med et frispark, som Manuel Neuer reddede helt nede ved den ene stolpe.

Neuer spillede sin landskamp nummer 96, og dermed er han nu rekordholder som målmanden med flest landskampe for Tyskland. Den havde Sepp Maier tidligere med 95 optrædener.

Og det skulle blive en travl aften for Neuer, hvis forsvar gang på gang blev overspillet.

Efter godt et kvarter kunne Neuer intet stille op, da Álvaro Morata hårdt pandede 1-0-målet ind.

Lidt mere end en halv time var spillet, da den 20-årige Manchester City-angriber, Ferran Torres, fordoblede. Han fulgte op med et præcist, hårdt spark på riposten, efter at Daniel Olmo havde ramt overliggeren.

I mellemtiden havde Neuer haft flere gode redninger, og Morata fik på en marginal offsidekendelse annulleret et mål.

Alligevel blev det 3-0 inden pausen, da Rodri headede en hjørnesparksbold i nettet.

Tyskerne var nærmest i opløsning, og det var bemærkelsesværdigt, hvor let spanierne kom til store chancer. Som i det 55. minut, hvor Ferran Torres kunne score for anden gang efter en kontra i spansk overtal.

Det blev Ferran Torres' helt store gennembrud på landsholdet. 20 minutter før tid fuldendte han sit hattrick, da han med et velplaceret skud fra kanten af feltet gjorde det til 5-0.

To minutter før tid blev det tyske forsvar igen splittet ad, og Mikel Oyarzabal, der havde erstattet Torres, kunne lukke målfesten ved at trille bolden i et nærmest tomt tysk mål til vanvittige 6-0.

Sådan forløb Frankrig-Sverige

af ritzau

Sverige fik tirsdag ellers en fin start på opgøret i Paris.

Viktor Claesson opsnappede en bold på kanten af feltet og fik snoet sig uden om Frankrigs Paul Pogba. En smule ude af balance satte han tåen på bolden, og via en afretning fra Real Madrid-stopperen Raphaël Varane gik den i mål.

Frankrig meldte sig dog også hurtigt ind i opgøret, da den rutinerede angriber Olivier Giroud udlignede til 1-1 efter cirka et kvarters spil.

Det blev også 2-1 til hjemmeholdet inden pausen.

Marcus Thuram snød et par svenskere med nogle gode driblinger, inden hans afslutning blev blokeret. Bolden sejlede i en bue over til backen Benjamin Pavard, der flugtede den ind bag Robin Olsen i svenskernes mål.

I anden halvleg blev den franske stjerne Kylian Mbappé skiftet ind efter knap en times spil. Blot få minutter senere lagde han et perfekt, følt indlæg ind i panden på Giroud, der gjorde det til 3-1 med sin anden scoring.

Indskiftede Robin Quaison reducerede for Sverige kort før tid, og til sidst satsede svenskerne alt ved at sende målmand Robin Olsen med frem.

Det udnyttede Kingsley Coman dog i stedet til at score på tomt mål på en omstilling og dermed gøre det til slutresultatet 4-2.