Fodbold

Morten Olsen hylder ny spillestil: - Det var ikke det, fansene ville se

Danmarks tidligere landstræner peger på offensiven som Danmarks største akilleshæl for onsdagens brag mod Belgien.

Tiden med norske Åge Hareide som landstræner for Danmark var resultatmæssigt en kæmpemæssig succes med sølle 3 nederlag i 42 kampe.

Spillemæssigt var den tidligere landstræner Morten Olsen dog ikke så imponeret.

Olsen ændrede selv det danske landshold, da han tog over i 2000, hvor det kom til at handle mere om boldbesiddelse.

- Danmark spillede meget effektivt og direkte, men det er ikke det, fansene vil se. Måden at spille på er også vigtig, siger Morten Olsen til det belgiske medie Sporza.

Hylder Hjulmand

Olsen bor til daglig i Belgien, så for ham er onsdagens gruppefinale mod Belgien i Nations League selvfølgelig speciel.

Specielt er hans forhold til den nye danske landstræner Kasper Hjulmand, som han tidligere har haft indeover sit team i tiden som landstræner.

- Hjulmand repræsenterer en anden type fodbold: Flot kombinationsspil. Han har bare ikke haft så lang tid til at træne det endnu med landsholdet, siger Olsen.

DBU ser udvikling

Fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, er også begejstret for Kasper Hjulmands start som landstræner.

I sin debut tabte holdet til Belgien med 2-0, men siden er det blevet til uafgjort mod England og siden fem sejre på stribe.

- Jeg synes, der er kommet et ekstra lag på. Vi går efter at vinde alle kampene. Det er ikke sikkert, at vi gør det, men vi har en intention om at skabe kampene og vinde dem, siger Peter Møller til dplay.

- Det synes jeg, er et lag, der er blevet lagt på efter det fantastiske stykke arbejde som Åge Hareide og spillerne har lavet gennem de sidste år.

Angrebet er problemet

I Hjulmands seks kampe lyder målscoren på 12-3. 9 af målene er faldet i kampe mod Færøerne og Island.

Belgiske Sporza bad Morten Olsen pege på Danmarks svaghed, og her faldt svaret på offensiven.

- Lige nu er især angrebet en svaghed for Danmark. Vi scorer for få mål. Mange angribere får meget få minutter med deres hold, for eksempel Martin Braithwaite i Barcelona. Danmarks bedste spiller, Christian Eriksen, spiller heller ikke ret meget i Inter, siger Morten Olsen.

- Den ene dag bringer angrebet kvalitet, og den næste dag ved man ikke, hvad man skal regne med. Det er meget ustabilt, men i fremtiden får vi helt sikkert et stærkere hold.

Hvis Danmark skal vinde gruppe 2 i Nations League A-række, kræver det en sejr over Belgien.