Fodbold

Absurd straffe-kaos: Jubler over sejr - så får keeper rødt kort

Straffesparkskonkurrencen bød både på et rødt kort, et hold, der to gange troede, de havde vundet samt en redning fra en forsvarsspiller.

Glem alt om underholdende straffesparkskonkurrencer, du tidligere har set. Bare se denne.

Ottendedelsfinalen i det amerikanske MLS-playoffs mellem Orlando City og New York City lørdag aften skulle efter 1-1 afgøres i en straffesparkskonkurrence, og den blev mindeværdig og til tider fuldstændig absurd.

Det hele tog en vild drejning ved udeholdets femte spark. Et spark, de var tvunget til at score på, hvis de fortsat ville holde sig inde i kampen om kvartfinalepladsen.

Men Valentin Castellanos brændte på Orlando-keeper Pedro Gallese, der så ud til at blive den store helt. Han brød sammen med holdkammeraterne ud i stor jubel over pladsen i kvartfinalen.

Få øjeblikke senere fandt de dog ud af, at hans redning var ureglementeret, fordi han forlod stregen for tidligt. Redningen blev annulleret, og han tilmed fik et gult kort. Og da den peruvianske landsholdsmålmand i forvejen bar rundt på et, blev han vist ud.

Fra helt til skurk på få sekunder.

Efter lang tids utilfredshed og forvirring i Orlando-lejren kom der til sidst ro på.

Reservemålmand måtte sætte sig igen

Det varede dog ikke længe. For da Orlandos andenkeeper, Brian Rowe, havde gjort sig klar og entrerede banen, opstod der forvirring igen.

For må man skifte ud midt i en straffesparkskonkurrence? Det spørgsmål blev kampens dommer, Allen Chapman, tilsyneladende opmærksom på gennem sit headset. Derfor måtte Rowe tage sine handsker af og trisse tilbage på bænken.

Det betød, at Orlandos forsvarsspiller Rodrigo Schlegel blev sat til at overtage målmandshandskerne. Og den rolle så han ikke ud til at være komfortabel i. Således havde han svært ved at smide sig på det første spark.

Det hele kunne dog være lige meget, for holdets stjerne, den tidligere Manchester United-spiller, Nani, kunne afgøre det. Scorede han, var Orlando klar til kvartfinalen.

Men (selvfølgelig) brændte han, og så skulle kampen afgøres via ekstra spark.

Jublede for tidligt over sejr

Det gav umiddelbart New York en kæmpe fordel, da de ”bare” skulle score på en målmand, der normalt er forsvarsspiller.

Den vanvittige historie endte dog om muligt endnu vildere. Rodrigo Schlegel blev nemlig den store helt, da han reddede New Yorks syvende spark, islandske Gudmundur Thorarinssons.

Dermed stod det 5-5, og Orlando havde matchbold. Det anede de euforiske spillere dog ikke. Det gjorde dommer Allen Chapman. Han fløjtede nemlig kampen af. Derfor troede Orlando allerede, at de havde vundet og stormede banen.

Forsvarsspiller blev helt

Men det havde de ikke endnu. Og igen måtte de sendes tilbage, så straffesparkskonkurrencen kunne fortsætte.

Og da Benji Michel satte det efterfølgende straffespark ind, kunne Rodrigo Schlegel lade sig hylde som den store helt – rollen, som holdets udviste målmand, Pedro Gallese, troede, han skulle have.

Forsvarsspilleren Rodrigo Schlegel tog med hænder, og det gav Orlando en plads i kvartfinalen.