Fodbold

Guardiola ønsker, at Messi bliver i Barcelona

FC Barcelona vandt 14 titler med Pep Guardiola (th.) som træner. I 2015 sagde Lionel Messi, at han og Guardiola havde et fantastisk forhold, dengang spanieren var i klubben. Javier Soriano / Scanpix Denmark

Selv om Pep Guardiola har forlænget med Manchester City, giver han udtryk for, at han ønsker at se Lionel Messi afslutte sin karriere i FC Barcelona.

Han har sagt det tidligere. Ikke én gang, men flere gange.

Ifølge ham selv tusindvis af gange.

På et pressemøde fredag gentog Pep Guardiola så endnu en gang sig selv, da han igen blev spurgt til en mulig genforening med den første og eneste seksdobbelte Ballon d'Or-vinder, Lionel Messi.

- Messi er en spiller fra Barcelona. Hvis I spørger om min mening, er jeg enormt taknemmelig for det, Barcelona gjorde for mig i min tid på akademiet, som spiller og som træner. De gav mig absolut alt. Jeg ønsker, at han afslutter sin karriere dér, sagde Guardiola ifølge avisen Manchester Evening News.

Jeg er desværre bange for, at dette er hans sidste sæson i klubben

Rivaldo om Lionel Messi

Messi snart fri på markedet

Årsagen til, at Lionel Messi på ny var et tema på et af Pep Guardiolas pressemøder, skyldtes, at den 49-årige spanier torsdag forlængede sin kontrakt med Manchester City til sommeren 2023, og at Messis kontrakt med FC Barcelona udløber 30. juni næste år.

- Som Barcelona-fan ønsker jeg, at "Leo" slutter dér, men hans kontrakt udløber efter denne sæson, og jeg ved ikke, hvad han beslutter sig for, lød det videre fra Pep Guardiola på pressemødet.

- Lige nu er han Barcelona-spiller, og transfervinduet åbner i juni eller juli. Vi har fantastiske kampe foran os, og resultater vi skal forsøge at opnå. Det er det eneste, vi koncentrerer os om.

Så sent som i august i år blev Lionel Messi også sat i forbindelse med de lyseblå fra Manchester. Det var her, argentineren smed en bombe med sit ønske om at forlade Barcelona med det samme.

Messi endte dog med at blive i klubben, fordi hans eneste udvej var at betale sin frikøbsklausul på 700 millioner euro - 5,2 milliarder kroner.

- Det er umuligt, som han udtrykte det i et interview med fodboldmediet Goal i september.

Rivaldo tror på Messi-exit fra Barcelona

Men fra 1. januar vil intet stå i vejen for Messi, hvis han skulle beslutte sig for, at han efter mere end 20 år hos Barcelona vil spille fodbold iført en anden klubtrøje.

Fra denne dato må han frit begynde at tale med en eventuel ny arbejdsgiver om fremtiden, og han må også indgå en forhåndskontrakt med en ny klub.

Jeg er lidt træt af altid at være problemet for alt i klubben

Lionel Messi, fodboldspiller

Faktisk er det meget sandsynligt, at Messi smutter fra den spanske storklub, vurderer den tidligere brasilianske stjerne og Barcelona-spiller Rivaldo.

- Med et reduceret råderum til at øge hans løn bliver det svært at forlænge Messis kontrakt, skrev Rivaldo i en klumme hos Betfair torsdag og fortsatte:

- Messi vil naturligvis få bedre tilbud fra andre klubber, og han forsøgte at forlade klubben allerede efter sidste sæson. Jeg kan ikke se, hvordan en ny ledelse kan overbevise ham om at ombestemme sig.

- I mine øjne kan kun en Champions League- eller LaLiga-titel i denne sæson, eller at Ronald Koeman får holdet til at spille smukt fodbold, overbevise Messi om, at han skal genoverveje sine muligheder. Jeg er desværre bange for, at dette er hans sidste sæson i klubben.

Messi er træt af "altid at være problemet" i Barcelona

Onsdag, da Messi vendte tilbage til Barcelona efter kampe med Argentina, duftede det heller ikke ligefrem af en kontraktforlængelse.

- Sandheden er, at jeg er lidt træt af altid at være problemet for alt i klubben, sagde Messi ifølge det britiske medie The Guardian til de fremmødte journalister i lufthavnen.

Journalisterne ønskede at vide, hvordan Messi havde det med beskyldningerne fra Antoine Griezmanns tidligere agent og mentor, Eric Olhats, der mener, at Messi har for meget kontrol i Barcelona, og at han har gjort livet surt for Griezmann, siden han kom til klubben sidste år.

I Barcelonas kamp mod Betis 7. november så der imidlertid ikke ud til at være skår i forholdet mellem Messi og Griezmann. De omfavnede således hinanden efter franskmandens mål til 2-1.

Antoine Griezmann og Lionel Messi fejrede et smukt kombinationsspil, som førte til et mål sat ind af franskmanden i Barcelonas 5-2-sejr over Betis 7. november 2020.

Barcelona vandt kampen 5-2 og kravlede med sejren op på 8.-pladsen i LaLiga. Lørdag venter så Atlético Madrid på udebane.