Fodbold

Haaland vinder stor talentpris

Dortmunds Erling Braut Haaland har vundet Golden Boy-prisen, der hvert år bliver uddelt af Tuttosport.

- Det er jævla bra.

Sådan kunne Dortmund-angriberen Erling Braut Haaland meget vel have råbt lørdag morgen, hvis han har kastet et blik på forsiden af den italienske avis Tuttosport.

Her vil han nemlig kunne se et billede af sig selv med en overskrift, der fortæller, at han har vundet den prestigefulde Golden Boy-pris. Den bliver givet til Europas bedste fodboldspiller under 21 år.

- Drengen, der kommer fra landet med isen og fjordene, har imponeret alle og har fortjent vundet Golden Boy 2020, skriver Tuttosport.

- Han er den første nordmand, den første skandinaviske, den første nordiske mand til at vinde, hvilket er en stor overraskelse, fordi han kommer fra et land, hvor fodbold bestemt ikke er nationalsporten.

Haaland modtog prisen i konkurrence med profiler som Ansu Fati (Barcelona), Mason Greenwood (Manchester United) og Alphonso Davies (Bayern München). Det er 40 sportsjournalister fra hele verden, der efter en afstemning har afgjort prisen.

Tidligere store vindere

Der var ingen danskere i feltet år. Sidste år var eneste dansker Ajax-spilleren Victor Jensen. Her vandt Atletico Madrids dyre portugiser João Félix.

Tidligere har blandt andre Matthijs De Ligt, Kylian Mbappé, Lionel Messi og Raheem Sterling fået den ærefulde titel.

Erling Haaland kom til Dortmund fra RB Salzburg for snart et år siden, og angrebskometen har sidenhen scoret imponerende 27 mål i 29 kampe for den tyske storklub. På det norske A-landshold har Haaland optrådt syv gange, hvilket har kastet seks kasser af sig.