Fodbold

Serie A-kamp spilles trods massive oversvømmelser

Selvom massive regnskyld har oversvømmet den italienske by Crotone, er kampen mellem Crotone og Lazio ikke aflyst, der ellers var forlydender om.

Knap 200 millimeter regn på en times tid.

Så meget nedbør faldt der i den italienske by Crotone lørdag morgen, der ligger i det sydøstlige Italien. Men selvom gaderne i byen er oversvømmede, og vejen simpelthen er sunket ned og brudt sammen, så afvikles kampen mellem Crotone og Lazio stadig.

Da der i forvejen var faldet massive mængder regn, er vandløbene nu løbet over sine bredder, og derfor ligger dele af byen nu under vand. Flere nærliggende byer er også ramt af oversvømmelser.

Byens borgmester Vincenzo Voce har ellers frarådet alle borgere at bevæge sig udenfor.

- Undgå at gå ud for din egen sikkerhed. Undgå at blokere redningskøretøjernes operationer, siger han på de kommunale myndigheders hjemmeside.

Der ser endda ud til at falde mere regn i løbet af lørdagen.

- Vejrforholdene i de næste par timer er bestemt til at blive værre, siger han.

Men på sin hjemmeside har Crotone lagt et billede ud af klubbens stadion, der nærmest mirakuløst tilsyneladende er i stand til at afvikle en fodboldkamp.

Mareridt vender tilbage

I oktober 1996 oplevede Crotone en af de værste dage i byens historie, da store oversvømmelser på samme måde terroriserede byen.

Adskillige redningsaktioner måtte dengang iværksættes for at redde strandede bilister midt i de voldsomme regnmasser i byens gader.

- I går (fredag, red.) blev vores by igen ramt af en storm, der ødelagde dens byplanlægning og svækkede den resterende energi, der var tilbage efter den igangværende pandemi. Situationen er efter alt at dømme dramatisk og med uforudsigelige sundhedsmæssige, sociale og økonomiske konsekvenser, skriver Giuseppe Fiorino, der er en del af Crotones kommunalbestyrelse.

I 1996 omkom seks personer som følge af oversvømmelserne. Der er foreløbigt ikke meldinger om tilskadekomne i forbindelse med oversvømmelserne denne gang, lyder det fra borgmesteren i Crotone.

Bundprop mod formstærkt Lazio-mandskab

Kigger man på det sportslige ligger Crotone sidst i Serie A og stadig har sin første sejr til gode i den her sæson efter syv kampe, mens det er et formstærkt Lazio-hold, der jagter endnu en sejr.

Fra før landskampspausen kommer Lazio med to sejre i de seneste tre kampe, og de har spillet den tredje uafgjort mod de forsvarende italienske mestre fra Juventus.

Kampen spilles lørdag klokken 15.00 som planlagt.