Fodbold

Dansk hyldest: - Hvis Mourinho var en spiller, ville han være Højbjerg

Selvom Jose Mourinho ser vred ud, er han faktisk virkelig tilfreds med Pierre-Emile Højbjerg og resten af Tottenham-spillerne. Neil Hall / Ritzau Scanpix

Pierre-Emile Højbjerg leverede en stor præstation i sejren over Manchester City, og det giver gode karakterer i medierne.

Den danske midtbanespiller Pierre-Emile Højbjerg løb banen tynd, da Tottenham mødte Manchester City i storkampen lørdag aften.

Midtbaneslideren spillede en afgørende rolle, da London-klubben hentede en 2-0-sejr og spillede sig på førstepladsen i Premier League.

I nationale og internationale medier dagen derpå er der store roser og høje karakterer til Højbjerg, der kontrollerede og dirigerede midtbanen.

NBC Sports: 7 ud af 10

- Det var en kamp for hans slags. Han styrede tropperne på midtbanen og arbejdede så hårdt. Han vandt bolden tilbage adskillige gange. Hvis Mourinho var en spiller, ville han være Højbjerg, skriver NBC og henviser til begges ærgerrighed.

Eric Dier og Harry Kane får karakteren 8, men lige herefter kommer Højbjerg.

The Express: 8 ud af 10

- Det var en forkælende præstation fra Højbjerg i midten af alt det, City prøvede at levere. Det er intet under, at Mourinho elsker ham, skriver Express ved karakteren 8.

Det er kun Toby Alderweireld, der får en bedre karakter. Højbjerg får dog samme vurdering som Harry Kane og Eric Dier.

Han fejlede kun 2 af sine 32 afleveringer. Et fantastisk indkøb

London Evening Standard

90min: 9 ud af 10

- Han er den stille helt, som enhver manager drømmer om. Højbjerg holdt Tottenham i gang, flyttede bolden klogt og beskyttede dem bag ham med sit liv.

Serge Aurier og Harry Kane får samme karakter som danskeren som de bedste.

London Evening Standard: 8 ud af 10

- Han kæmpede et brag af en kamp – både med og uden bolden. Han fejlede kun 2 af sine 32 afleveringer. Et fantastisk indkøb, skriver avisen.

I London-avisen er det kun Harry Kane og Toby Alderweireld, der rangeres højere.

The Independent: 9 ud af 10

Den store britiske avis giver ingen begrundelse, men giver karakteren 9, der topper i blandt Tottenhams spillere sammen med Harry Kane.

Pierre-Emile Højbjerg havde godt styr på Kevin De Bruyne i hele kampen.

Højbjerg-indkøb betegner Mourinho

Pierre-Emile Højbjerg kom til London-klubben i sommer, hvor Jose Mourinho hentede ham til klubben. Siden har han fået en masse spilletid og har fundet Mourinhos tillid. Ifølge BBC passer danskeren perfekt ind i portugiserens filosofi.

- Det er et år siden, at han overtog pladsen fra Mauricio Pochettino, og Spurs er ved at se ud som Mourinhos hold. Det kan man se ved den ubesværede, men meget effektive midtbanespiller Pierre-Emile Højbjerg. Det var et indkøb, som manageren prioriterede i sommer, skriver BBC.

Sejren til Tottenham sender holdet op på førstepladsen i Premier League med 20 point efter 9 kampe. Manchester City er nummer 11 med 12 point.