Fodbold

Rørt Solbakken havde svært ved at finde ord, inden han svinede FCK-ledelsen til

Den tidligere FCK-manager Ståle Solbakken kæmpede med at holde tårerne tilbage. Da han fik styr på dem, lancerede han en hård kritik af FCK-ledelsen.

Med bævrende stemme, våde øjne, dybe vejrtrækninger og vanskeligt ved at danne sætninger forsøgte Ståle Solbakken at sætte ord på, hvorfor fyringen i FC København har ramt så hårdt.

Til TV3 Sport fortæller han for første gang i et længere interview om fyringen den 10. oktober. En fyring, der har været ekstra svær, fordi han så FCK som en familie, og han føler, at han har levet på deres træningsanlæg.

Efter han fik sat ord på de svære følelser, skiftede tonen i nordmandens stemme.

Solbakken: - De pisser lidt på alt

Så begyndte den tidligere FCK-manager at fortælle sin "usminkede version" af, hvad der skete i forløbet. Og hurtigt stod det klart, at han var meget utilfreds med FCK-ledelsen.

- De pisser lidt på alt, som jeg har gjort for klubben, og de har i tiden efter min afsked ikke bare talt mig ned, men hele organisationen, siger han.

Den 52-årige nordmand tilføjer, at han ikke ”kunne være mere uenig i, at samarbejdet var godt”.

Afskediget over telefonen

Solbakken er langt fra tilfreds med, at det, han har opnået i klubben, ikke er blevet mere værdsat.

Han fortæller ydermere, at fyringen den 9. eller 10. oktober foregik via et telefonopkald. Ståle Solbakken var i Norge, da bestyrelsesformanden i Parken, Bo Rygaard, ringede og overbragte nyheden.

- Jeg synes, at 12 år og otte måneder i klubben berettigede til, at jeg fik beskeden om min fyring ansigt til ansigt, siger han.

Nordmanden vil ikke referere, hvad der blev sagt i opkaldet, da det var Bo Rygaard, der førte ordet.

FCK har udsendt statement

TV 2 SPORT har søndag aften forsøgt at få en kommentar fra FCK, men de svarer ikke på vores henvendelser. Senere har de udsendt et statement, hvor de gør det klart, at de mener, at de har truffet den rette beslutning om at fyre Ståle Solbakken.

- Vi har fået både ros og ris for beslutningen. Nogle har ment, at vi ventede for længe, andre at vi skulle have ventet længere. Vi står fortsat på mål for, at beslutningen var den rigtige.

- Af respekt for det - og til trods for, at der er flere udsagn i interviewet, som vi hverken kan genkende eller er enige i - så ønsker vi ikke at kommentere yderligere. Ståle er en markant og betydningsfuld person i FCKs historie. Vi ønsker ham alt det bedste i hans videre færd, siger Bo Rygaard på holdets hjemmeside.

Ståle Solbakken nåede i denne omgang at stå i spidsen for FC København i syv år.