Fodbold

Værste Barca-start i 29 år: - De er bare ikke bedre, siger ekspert

Ikke siden 1991/1992-sæsonen har Barcelona fået en dårligere start på LaLiga. En sæson, de i øvrigt endte med at vinde.

Det er efterhånden blevet hverdag for FC Barcelona at tabe fodboldkampe.

Nederlaget til Atlético Madrid lørdag aften markerede klubbens dårligste sæsonstart i 29 år ifølge statistikvirksomheden OptaJoe.

Det er et resultat af et svært opstartsprogram. Det fortæller TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

- Der er lang vej til de gode præstationer, og Barcelona er ikke længere i en forfatning, hvor de kan vade henover storholdene i den bedste spanske fodboldrække. De er bare ikke bedre end nogle af de andre hold i Spanien. Hvis de overhovedet er bedre.

- Allerede inden premierekampen mod Villarreal, var det en risiko, at de kunne stå med meget få point efter en otte-ti kampe, fordi de har mødt hold, der slet ikke har problemer med at matche dem, lyder det fra Mads Junker.

11 point ud af 24 mulige. 3 sejre, 2 uafgjorte og 3 nederlag er lige nu den kedelige virkelighed for catalanerne, der ligger nummer 10 i LaLiga.

Koeman har snart ikke flere knapper tilbage at skrue på

Mads Junker, fodboldekspert på TV 2 SPORT

Og det er ikke sket siden 1991/1992-sæsonen, hvor de dog sluttede på førstepladsen og blev mestre.

- Tabellen lyver aldrig. Men det gør den så lidt alligevel. For jeg synes faktisk, de har været uheldige. De spiller et godt El Clásico, som de alligevel taber, og de deler med Alaves på trods af et væld af chancer, fortæller han.

Med til historien hører også, at Barcelona er løbet ind i et skadeshelvede. Udover Gerard Piqué og Sergio Roberto, der udgik af kampen lørdag med skader, mangler de også Ansu Fati og Philippe Coutinho. Det efterlader Ronald Koeman med begrænsede kort på hånden.

- Koeman har snart ikke flere knapper tilbage at skrue på. De unge spillere, der lige nu dominerer startopstillingen, er jo ikke etablerede spillere, og de lider under, at ikke har så mange erfarne skikkelser at læne sig op ad, siger Mads Junker.

Messi i tal

  • Antal kampe for Barcelona: 800 (742 officielle kampe)
  • Antal sejre: 561 (519 officielle sejre)
  • Antal mål: 677 (640 officielle mål)
  • Antal mesterskaber: 10
  • Antal Champions League-trofæer: 4
  • Antal Copa del Reys: 6
  • Antal VM for klubhold: 3
  • Antal Europæiske Super Cups: 3
  • Antal Spanske Super Cups: 8

- Messi minder mig om Laudrup i 90'erne

Da Lionel Messi betrådte græsset på Wanda Metropolitano, var det til hans kamp nummer 800 for Barcelona.

Men det er nok ikke en milepæl, argentineren vil komme til at huske fremover. 23 gange mistede han bolden, og kun 36 gange ramte han en medspiller.

Forklaringen ligger i, han forsøger at tage ansvar alene. Og det resulterer i mange mislykkede aktioner.

- Han har simpelthen ikke nogle legekammerater, der er på hans niveau. Det minder mig om dengang Michael Laudrup spillede på landsholdet i 90'erne. At man kan være så god, men stadig ikke få det til at fungere, lyder analysen fra Mads Junker.

Nederlaget til Atlético var samtidig Barcelonas første tabte kamp til klubben siden februar 2010 i La Liga-sammenhæng. Og dermed også i hele den æra hvor Diego Simeone har stået i spidsen for Madrid-klubben.

Barcelona får allerede mulighed for at revanchere sig på tirsdag, hvor de rejser til Ukraine til opgøret mod Dynamo Kiev i Champions League-turneringen.