Fodbold

Mesterskabstoget er ved at forlade perronen uden FC Barcelona

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker ser nærmere på ugen, der er gået i LaLiga.

Sidste uges højdepunkt

Yannick Ferreira Carrasco

Diego Simeones belgiske schweizerkniv, der i øvrigt har en portugisisk far og spansk mor, var på mange måder kampens oplevelse, da Atlético Madrid og FC Barcelona tørnede sammen lørdag aften i rundens storkamp.

Chancerne manglede ikke, men kampen mellem Atletico Madrid og Barcelona blev en målfattig affære. Atletico Madrid gik derfra med en 1-0-sejr. Video: TV 2 SPORT

Først og fremmest var det hans kattepote af en yderside - med en tunnel som følge - der efterlod Ter Stegen latterliggjort, da den tyske målmand havde pakket picnickurven og drog på skovtur i de døende sekunder af første halvleg.

Efter den subtile boldberøring kunne Carrasco sende bolden i tomt mål og dermed sikre hjemmeholdet et hul på hele ni point ned til FC Barcelona efter blot otte spillede runder for de to mandskaber.

Den aktion var selvfølgelig kampens mest iøjnefaldende og afgørende, men i det taktiske skakspil mellem Koeman og Simeone var matchvinderen også den afgørende brik, da Atlético skiftede over til en ny forsvarskæde efter et par minutter i kampen.

Carrasco fik til opgave at følge med Dembéle og dermed hjælpe Hermoso i forsøget på at bremse den franske hurtigløber. Det lykkedes ikke særlig godt de første ti minutter, men derefter blev Barcelonas angrebsbølge over højrekanten lukket godt og grundigt ned af de fem forsvarsspillere i Atléticos bagkæde.

Det siger lidt om Carrascos alsidighed, at han så hurtigt kunne omstille sig til de påkrævede taktiske instrukser fra sin træner, samtidig med han fløj afsted i de kontraløb, som hjemmeholdet havde valgt som deres modtræk mod Barcelonas boldbesiddende spillestil.

På det belgiske landshold omskolede Roberto Martínez ham til wingback, da konkurrencen på de offensive pladser var for voldsom, og derfor er det nu anden udgave, vi ser af Carrasco, end da han brød igennem i sin første periode hos Atlético Madrid.

Efter ikke at have spillet i over en måned var det en ypperlig præstation af belgieren. Og netop den dedikation og arbejdsvilje, som Carrasco lagde for dagen, symboliserer på bedste vis den mentalitet, som alle spillerne besidder i Simeones trup.

Sidste uges skuffelse

FC Barcelona i knæ

Den værste sæsonstart i næsten 30 år er en realitet for Cataloniens stolthed, efter de endnu engang måtte forlade banen med bøjede hoveder og et nederlag i bagagen.

Vi skal tilbage til 1991/92-sæsonen for at finde en ringere sæsonstart for Blaugrana, og det fortæller desværre historien om en klub i kæmpe problemer - såvel på banen som udenfor.

Og der er ikke mange tegn i Koemans kaffegrums, der indikerer, at han som træner kan vende denne miserable start til et mesterskab, som han ellers lykkedes med som spiller i den pågældende sæson, for FC Barcelona endte faktisk som spanske mestre med et enkelt point mere end ærkerivalerne fra Real Madrid i 1992.

Koeman endte som nummer fire på topscorerlisten med imponerende 16 pletskud, men den slags hjælp fra sine forsvarspillere må man kigge langt efter på trænerbænken for tiden. I weekendens kamp brændte Lenglet en gigantchance, da han i fri position headede lige på Jan Oblak fra blot seks meters afstand, og generelt har det været historien om FC Barcelona i denne sæson, nemlig manglen på kvalitet i afslutningerne.

Spillet er egentligt ikke så pauvert, som resultaterne angiver, men klasse fornægter sig ikke, og det besidder for mange af Barcelonas spillere ikke i den nuværende forfatning.

Kampprogrammet har ikke været venligt ved den gode Koeman, men de kommende otte opgør ligner alle kampe, hvor Messi og co. vil være klare favoritter.

Kan holdet sætte en stime sammen på fem-seks sejre, så skal Barca ikke afskrives i titelkampen, selvom mesterskabstoget er ved at have forladt perronen - med et par nye hold forfremmet til førsteklasse, mens Barcelona må kæmpe for en siddeplads længere nede i økonomivognen.

Sidste uges oversete

Lazaretterne (over)fyldes

Skaderne er begyndt at vælte ind over LaLiga-spillerne, og det sætter desværre sine begrænsninger for kvaliteten af spillet i mange kampe.

Normalt kommer diverse overbelastningsskader, som oftest muskelskader i baglår og lægge, først i de sidste to måneder af sæsonen, men efter tiende spillerunde er ved at være afsluttet, må vi konstatere, at den voldsomme belastning af spillernes fysik kaster et hav af skader af sig.

Op til denne runde måtte blandt andre Sergio Ramos, Karim Benzema, Paco Alcacer, Sergio Busquets, Alvaro Negredo og Federico Valverde melde forfald grundet muskelskader. Og det er blot de mest navnkyndige af LaLiga-spillerne, der er nævnt ovenfor.

I denne runde måtte Acuña og Sergio Roberto så også forlade grønsværen med muskelskader, og det ligner desværre en tendens, der kommer til at fortsætte sæsonen ud.

Med europæiske kampe, landskampe, pokalkampe og massevis af rejsedage er spillernes kroppe ganske enkelt ikke i stand til at klare den belastning, som hele sæsonens komprimerede kampprogram tvinger dem til at spiller under. Og dermed er det op til klubberne præventivt at forebygge de her muskelskader.

Det er dog lidt af en uriaspost at give til diverse trænere, da deres job er på spil weekend efter weekend, og de dermed er mere villige til at gamble med spillernes helbred for at hente de fornødne point hjem end at sætte vigtige profiler på skånekost for at beskytte dem mod skader.

Hvad skal vi glæde os til i den kommende uge

Højtflyvende lykkeriddere tørner sammen

To af sæsonens største, positive overraskelser krydser klinger, når Real Sociedad søndag aften byder Villarreal op til dans hjemme på Anoeta.

Hjemmeholdet har været forrygende i sæsonens ti første runder og ligner mere og mere et solidt bud på en sensationel mester, hvis en sådan skal kåres i denne sæson.

Villarreal har med tilgangen af Parejo på midtbanen og Emery på sidelinjen fået en stor portion erfaring og vindermentalitet ind i truppen, alt imens de to målmaskiner Alcacer og Moreno har sørget for, at pointene er løbet ind på kontoen i en kontinuerlig strøm.

Hvem er de to succeshold, der trækker det længste strå, kan være svært at spå om, men årets første adventssøndag slutter i hvert fald med et brag, så tænd bare alle fire lys, når mørket bryder frem henover eftermiddagen for rigtigt at komme i stemning til LaLigas topopgør klokken 21.00!