Fodbold

Rasende ’Zanka’ forlader interview: - Kom og sig undskyld

Frustrationer og mental ubalance præger FC København-spillerne i øjeblikket, mener TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

Mathias ’Zanka’ Jørgensen tog i den grad følelserne med fra banen til sidelinjen, hvor han deltog i et pauseinterview med TV 3 Sport under mandagens superligakamp mod Randers FC.

Bagud 0-1 efter 45 minutter havde FC København-stjernen svært ved at sætte ord på, hvad der ikke fungerede, og det fik reporter David Kroner til at konkludere, at ’Zanka’ virkede lidt rystet. Det begejstrede på ingen måde FCK-forsvarsspilleren.

- Nej, nej, nej. Lad være med at gætte ind i det der. Lad være med at lave sådan noget. Det gider jeg ikke, lød det fra ’Zanka’.

Herefter forlod han interviewet med kurs mod Parkens spillertunnel.

Han ombestemte sig dog hurtigt. Han var ikke færdig med at snakke med reporteren, selvom han kort forinden var udvandret.

'Zanka': - Fucking kom og sig undskyld bagefter

Den frustrerede landsholdsspiller nærmede sig reporteren og ville høre, hvordan han kunne konkludere, at han virkede rystet.

De blev ikke enige. Faktisk eskalerede situationen, der endte med, at ’Zanka’ igen gik mod spillertunnellen. Hans krop var dog fortsat vendt mod reporteren, mens han bakkede væk.

- Lad nu være med at falde ned i den... Lad være. Ellers så fucking kom og sig undskyld bagefter, når du fucking er faldet ned, lød det fra Mathias ’Zanka’ Jørgensen, der mandag bar anførerbindet for klubben.

TV3 Sport har senere beklaget, at billederne af efterspillet blev vist. Men da klippet allerede er ude på sociale medier, har de valgt at vise det. Interviewet og efterspillet kan derfor ses her.

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra FCK til interviewet, men de er ikke vendt tilbage.

I anden halvleg lykkedes det FCK at udligne. De endte dog med at tabe 1-2, da Randers’ Alhaji Kamara scorede sejrsmålet i det 70. minut, efter at netop ’Zanka’ kort forinden havde lavet en fejlaflevering frem i banen.

Toft: - En historisk krise

Episoden sker i en periode, hvor FC København er i store problemer på banen og i tabellen.

Efter mandagens nederlag er hovedstadsklubben nummer ti efter ni kampe. Ifølge TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft er det, der foregår, meget alvorligt.

- Det er en historisk krise.

- Man fornemmer, at det er frustrationer og mental ubalance, der lige nu præger spillerne. De er så langt fra deres sædvanlige niveau, siger Flemming Toft.

Klubben fyrede i oktober sin norske manager Ståle Solbakken, og søndag bragte TV3 Sport et interview med den 52-årige nordmand, der har fået stor omtale.

Uden filter og med hårde vendinger kritiserede han ledelsen, karakteren af fyringen og klubbens retning. Noget, der gav FC København endnu mere modvind.

- Man kan ikke overfortolke den situation, de er i lige nu. Det er en kæmpe krise, siger Flemming Toft.