Fodbold

Suveræne Braithwaite dobbelt målscorer - sender Barcelona videre i CL

To mål, en assist og et fremtvunget straffespark var, hvad danske Martin Braithwaite præsterede i Barcelonas 4-0-sejr over Dynamo Kiev.

Martin Braithwaite fik tirsdag aften karrierens første Champions League-kamp fra start.

Og den danske landsholdsangriber greb i den grad chancen.

Han blev således den helt store helt med to scoringer, da Barcelona spillede sig videre til knockoutkampene i Champions League med en 4-0-sejr ude over Dynamo Kiev.

Braithwaite stod for assisten, da Sergino Dest scorede til 1-0 efter 52 minutter. Men danskeren var selv i afslutterens rolle, da det blev både 2-0 og 3-0.

Efter 57 minutter stod danskeren klar ved bageste stolpe efter et hjørnespark, hvor han kunne sende bolden i nettet til 2-0-føringen.

Et lille kvarter senere fik Barcelona straffe. Et straffe, som Braithwaite selv fremtvang. Og Braithwaite hentede bolden, lagde den på pletten og fik dermed muligheden for at fordoble sin scoringstotal.

Barcelonas nummer ni skuffede ikke på straffesparket, og dermed var Barcelona foran 3-0 på endnu et mål af danskeren.

Antoine Griezmann kom også på tavlen, da han scorede kampens sidste mål i tillægstiden. Det var franskmandens første Champions League-scoring i denne sæson.

Barcelona er videre med to kampe igen

Sejren cementerer Barcelonas førsteplads i Champions League gruppe G.

Her er der efter aftenens runde spillet fire kampe, og Barcelona har maksimum point. Det betyder, at den catalanske storklub allerede er avanceret til knockoutfasen med to gruppespilskampe tilbage.

Det samme gælder Juventus, der spiller i samme gruppe. De vandt tirsdag aften 2-1 over Ferencvaros på mål af Cristiano Ronaldo og Alvaro Morata.