Fodbold

- Braithwaite dæmpede stædigt sin mangel på talent, skriver spansk medie

Den danske landsholdsspiller Martin Braithwaite fik tirsdag sin første startplads i Champions League og slog til.

Spansk presse lægger ikke fingre imellem, når de sætter ord på det Barcelona-hold, der tirsdag vandt med 4-0 over Dynamo Kiev i Champions League.

"B-holdet" sendte klubben videre til ottendedelsfinalerne. Kun fire spillere fra startopstillingen i weekendens kamp mod Atlético Madrid var blandt de 11 udvalgte.

Blandt "B-spillerne" var Braithwaite.

Vågnede op

For første gang startede den danske landsholdsangriber inde i Champions League. For første gang i fem måneder var han i startopstillingen.

Og for første gang blev han dobbelt målscorer for Barcelona. Oven i hatten lagde han op til 1-0-scoringen, der satte Barcelona i gang.

- Koeman, du kan regne med Braithwaite, lyder overskriften i Madrid-avisen Marca, hvor en læserafstemning sender Braithwaite op som kampens næstbedste spiller. Kun overgået af amerikanske Sergiño Dest.

- Braithwaite havde en fantastisk aften. Det var ikke danskerens bedste kamp, men han var involveret i tre mål. Formentlig hans mest mindeværdige kamp for Barcelona. Han vågnede op i anden halvleg for at bede om flere minutter på banen, skriver Marca.

Bedste kamp for Barcelona

29-årige Martin Braithwaite skiftede i vinter fra Leganes til Barcelona, der udnyttede en særregel, efter transfervinduet var lukket.

Han er primært blevet brugt som indskifter, hvis han da overhovedet er kommet på banen. Mod Dynamo Kiev spillede han alle 90 minutter.

- Danskeren, som få regner med, genoprettede Koemans tillid, skriver Barcelona-mediet Mundo Deportivo, der kalder det Braithwaites bedste kamp i Barcelona-trøjen.

- Han fik sæsonens første startplads og fejlede ikke. Danskeren startede noget uberegneligt.

'Dæmpede manglende talent'

Superstjernen Lionel Messi blev sparet sammen med Frenkie De Jong. Hjemme i deres stuer kunne de se et hav af nye og unge Barcelona-spillere køre ukrainerne over i anden halvleg.

- Det var et Barcelona-hold af spillere, som ville betale penge for at bære trøjen, skriver AS.

- Braithwaite dæmpede stædigt sin mangel på talent og gik efter det hele. I så høj grad, at han var med i tre af de fire scoringer.

Braithwaites anden scoring blev sat ind på straffespark.

Han tilkæmpede sig det selv, og selvom franske Antoine Griezmann var kommet på banen, blev danskeren altså sat til at sparke.

- Braithwaite svarede igen i anden halvleg. Han var klar over, at han sjældent får chancen fra start. Han tog selv straffesparket og fik sin double. Barcelonas 9'er greb chancen flot, skriver SPORT.

Koeman fremhæver hele holdet

Søndag klokken 14 møder Barcelona Osasuna i LaLiga, og her kan Braithwaite meget vel være tilbage på sin vante plads på bænken.

Hvorom alting er, har han vist sit værd over for Ronald Koeman, der var stærkt tilfreds med "B-holdets" indsats.

- Rotationen giver hvile til nogen og muligheder til andre. De fortjener det, siger Koeman ifølge Marca.

- Vi så et meget sultent hold. Vi scorede fire mål, vigtige spillere blev sparet, og de unge fortjente minutterne. De har leveret varen. Jeg vil fremhæve hele holdet.

Kampen mellem Barcelona og Osasuna kan ses på TV 2 SPORT X.