Fodbold

Ryd forsiden. Gud er død

Alverdens forsideredaktører har ryddet forsiden i hyldest til Diego Maradona, der onsdag afgik ved døden.

Han har i størstedelen af sit liv skabt overskrifter. Det gælder i højeste grad også efter hans død.

Diego Maradona afgik onsdag ved døden, og det har fået alverdens aviser til at rydde forsiden for at hylde det argentinske fodboldikon.

Herunder har vi samlet en række af de smukkeste hyldester. I bunden af artiklen kan du stemme på, hvilken hyldest der er smukkest.

Clarin

Argentina

Clarín var det første medie, der bragte nyheden om Maradonas død. Med et billede af den argentinske fodboldgud med VM-trofæet i hånden slår Clarín fast, at der aldrig kommer noget sidestykke til Maradona.

Gazzetta dello Sport

Italien

Maradonas gudestatus er mejslet i granit i Italien og især Napoli, som han førte frem til klubbens første mesterskab. Under temaet "fodboldgudens død" skriver Gazzetta dello Sport en del af teksten på en sang, som blev ikonisk i forbindelse med Napolis mesterskab.

Ho visto Maradona. Jeg har set Maradona. En pige kalder på sin mor og spørger, om moren ved, hvordan hendes hjerte banker. Fordi ho visto Maradona. Og nu er hun forelsket. Sådan lyder sangen.

Information

Danmark

Den sorthvide forside indeholder kun Maradona. Intet andet. Et billede af en lykkelig Maradona fra 1986 og tre prædikater, der fortæller historien om spilleren og mennesket: En synder, en frelser og den største fodboldspiller.

L'Equipe

Frankrig

Den store franske sportsavis har ændret sin røde skriftfarve i navnet til lyseblå og brugt det kendte citat på den tyske filosof Friedrich Nietzsche for at beskrive, hvad der er sket: "Gud er død."

Libération

Frankrig

Også Libérations forside er dedikeret til Maradona og intet andet. Han er synonym med tallet 10, og med ordet "himmelsk" peger avisen både på hans fodboldevner, og hvor han befinder sig nu.

Daily Mirror

Storbritannien

England glemmer aldrig 2-1-nederlaget i VM-kvartfinalen i 1986, hvor Maradona brugte Guds hånd til at score til 1-0 for efterfølgende at drible fra hele det engelske hold og score til 2-0 – et af historiens bedste mål.

Den ikoniske 1-0-scoring er valgt som billede med teksten: "Han er i Guds hænder."

El Observador

Uruguay

Som et af få medier bruger den uruguayanske avis ikke et billede af Maradona, men derimod et relativt nyt billede, der viser Maradonas gudestatus i Napoli. Et banner blandt tilskuerne, der aldrig glemmer de lyse tider i 80'erne.

Avisen spørger, "hvilken planet du er rejst til?" Han var jo fra en anden planet.

Politiken

Danmark

Godt nok må Maradona dele forsiden, men ordspillet er i kategorien, der giver gåsehud. Ligesom englænderne bruger Politiken Guds hånd, som nu har hentet stjernen hjem.

as

Spanien

Den spanske avis' forside rummer en stor del af fortællingen om Maradonas storhed. VM-trofæet, det argentinske flag og tallet 10 med et D foran og S bagved. Det giver det spanske ord for Gud. Sat sammen til "Gud er død".

Telegraph

Storbritannien

Et britisk medie uden referencer til Guds hånd. Til gengæld ordene fra den eneste spiller, der i fodboldverdenen har ligeså høj status, nemlig Pelé: "Verden har mistet en legende." Fra en legende til en anden.

Hvilken forside er bedst?

Det er vanskeligt at finde forsider, der ikke på en eller anden måde markerer Maradonas død.

Vi har herover fundet ti af dem. Herunder kan du stemme på den, du synes bedst om.

Afstemning

Hvilken hyldest er bedst?