Fodbold

Dansker vil gå i Harders fodspor efter drømmeskifte

Sofie Svava drømmer om at gå i Pernille Harders fodspor efter skiftet til storklubben VfL Wolfsburg.

- Det er en af de største drømme, der er gået i opfyldelse.

Ja, onsdag var mere end en almindelig god dag for 20-årige Sofie Svava.

Her blev det officielt, at hun skifter fra svenske Rosengård FC til VfL Wolfsburg i Bundesligaen.

Dermed går hun i fodsporene på landsholdskollega Pernille Harder, som nåede tre år i den tyske storklub, før hun i sommer underskrev en aftale med Chelsea.

Harder havde også en god onsdag. Den tidligere Wolfsburg-stjerne blev nemlig nomineret til titlen som verdens bedste fodboldspiller.

Vil blive verdens bedste back

Et tegn? Stortalentet Sofie Svava, som er købt ind til Wolfsburgs venstre back, mener i hvert fald, at hun med skiftet sikrer sig de bedste forudsætninger for at opnå endnu en af sine drømme.

- Mit mål har altid været at blive den bedste på min position, og det tror jeg helt sikkert, Wolfsburg kan hjælpe mig med. Jeg kommer til at spille med nogle af verdens bedste til træning og at møde nogle gode modstandere i kamp, siger Sofie Svava til TV 2 SPORT.

Giver det liv til drømmen om at kunne nå det samme som Pernille Harder på den lange bane?

- Jeg vil ikke gå ud at sige, at jeg skal være verdens bedste. Sådan er jeg ikke som type. Jeg fokuserer bare på at udvikle mig, og så må vi se, hvad det fører til.

- Men det kunne da være dejligt, hvis jeg kunne følge i hendes fodspor helt op på det plan, griner Sofie Svava.

Pernille Harder er i to tilfælde blevet kåret som Europas bedste fodboldspiller, men endnu ikke den bedste i verden.

Harder har givet råd

I forbindelse med Wolfsburg-skiftet har landsholdsanføreren ikke været for fin til at rådgive sin otte år yngre landsholdskollega, selvom hun i sommer blev solgt af klubben.

- Jeg har brugt Pernille Harder som sparringspartner og spurgt ind til, hvordan det hele fungerer og til råd om byen. Hun havde kun positive ting at sige, og det bekræftede mig bare i, at det var det rigtige at sige ja.

- Inden det blev offentliggjort, sagde hun også, at det ville være et godt skridt for mig, og at jeg ville passe godt ind i spillestilen.

Nu handler det så for Sofie Svava om at bevise det og få succes med sit nye mandskab. Noget der burde være gode muligheder for.

Fem finalepladser i Champions League

Fire gange i træk er VfL Wolfsburg blevet både tysk mester og pokalmester, mens det siden 2013 er blevet til fem finalepladser i Champions League med to triumfer til følge.

Det tiltaler Sofie Svava, som synes, at sammenligningen med et skifte til FC Barcelona på herresiden stemmer meget godt overens.

- Jeg vil vinde i alt, jeg går ind i, så det passer mig perfekt. Jeg kommer også fra Rosengård, der er et vindende hold i den svenske liga.

- Det er et kæmpe plus at komme til et tophold. Det er drømmen at komme til en klub, der altid går efter guldet og kommer i finalen i Champions League hvert år. Jeg kan ikke være andet end tilfreds.

Vi er rigtig glade for at skrive en lang kontrakt med et af de største talenter i europæisk fodbold

Ralf Kellermann, sportsdirektør, VfL Wolfsburg

Ikke presset af prisskiltet

Men i første omgang er nøgleordet for Sofie Svava imidlertid tilvænning.

Derfor tænker hun mere over den tre og et halvt år lange kontrakt, hun er blevet udstyret med, og mindre over købsprisen, som ifølge Aftonbladet er omkring 730.000 kroner.

- Jeg har altid været meget nede på jorden og går bare ind og spiller og har det sjovt med fodbold. Men selvfølgelig er jeg stolt (over købsprisen, red.). Det viser jo, at de virkelig gerne vil have en.

Og måler man på tyskernes ord om Sofie Svava, må man forstå, at de er svært tilfredse med at kunne tilknytte den danske landsholdsspiller med 14 kampe i rødt og hvidt.

- Vi er rigtig glade for at skrive en lang kontrakt med et af de største talenter i europæisk fodbold. Vi kommer til at passe på Sofie, så hun kan udvikle sig som fodboldspiller og personligt, sagde Wolfsburgs sportsdirektør, Ralf Kellermann, i forbindelse med skiftet.

- Hun har fin international erfaring hendes alder taget i betragtning. Både på landsholdet og i Champions League. Dét - sammen med hendes åbne og selvtillidsfyldte personlighed - gør hende til et kæmpe aktiv for holdet.