Fodbold

Harder nomineret til årets sportsnavn

Den danske anfører for kvindelandsholdet, Pernille Harder, er den første af tre til at blive nomineret til årets sportsnavn.

Intet år uden kåringer. Heller ikke i 2020, der har været præget af coronapandemien - også i sportens verden.

Traditionen tro bliver tre sportsnavne nomineret til årets sportsnavn 2020, der uddeles i samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark.

Den første af de tre er fodboldspilleren Pernille Harder.

- Pernille Harder har haft et forrygende 2020.- Ikke nok med, at hun har haft masser af succes med klubhold og landshold, hvor hun blandt andet vandt "the double" i Tyskland, spillede sig i finalen i Champions League og førte det danske landshold til lutter sejre i EM-kvalifikationen, så har hun også haft stor personlig succes.

- UEFA kårede Harder til årets spiller i Europa, og hun blev solgt som den dyreste kvindelige fodboldspiller i historien, hvilket understreger hendes kvaliteter og værdi.

- Summen af disse holdpræstationer og individuelle titler gør, at Harder er en indlysende nominering, siger Niels Nygaard, DIF-formand og formand for dommerkomitéen bag prisen.

En rollemodel og et forbillede

Team Danmark-direktør Lone Hansen beretter om Pernille Harders kvaliteter som rollemodel og forbillede for andre eliteatleter.

- Hun er samtidig et stærkt billede på en atlet, som tager ansvar både på og uden for banen. Fra hun blev student på Team Danmark-ordningen på Ikast-Brande Gymnasium og hele vejen til i dag, har hun været en meget flot repræsentant for Danmark og dansk eliteidræt.

- Gennem hendes måde at arbejde med både det sportslige og det menneskelige viser hun vejen for unge piger og drenge, og hun viser, at det med den rigtige indsats er muligt at gå efter de helt store drømme og ambitioner, siger Lone Hansen.

Harder: - Det er ret vildt

Pernille Harder er stolt over nomineringen, der går på tværs af sportsgrene.

- Da jeg var en lille pige, sad jeg og så de store sportsshows på tv og ville gerne selv være med. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor kvindefodbolden ikke var der, og nu er jeg så pludselig selv nomineret til en af de største priser.

- Det er ret vildt, og jeg er stolt over, at jeg har været med til at få kvindefodbolden ind i danskernes stuer, siger Pernille Harder.

I de kommende uger vil to sportsnavne mere blive nomineret til prisen.